Enorme golf

Kinderen meegesleurd door vloedgolf Vlissingen: 'Badgasten werden echt verrast'

30 juni 2019 22:20 Aangepast: 30 juni 2019 23:44
Screenshot van de golf die onstond door een voorbijvarend schip. Beeld © Rien Schrier/ YouTube

Zeker zeven mensen, onder wie enkele kinderen, zijn op het strand van Vlissingen door een vloedgolf de zee ingetrokken. De vloedgolf werd veroorzaakt door een passerend schip.

Rien Schrier woont aan de boulevard van het Badstrand in Vlissingen en filmde de sterke vloedgolf. "Het komt vaker dat er een grote golf ontstaat door een groot schip, maar deze was echt heel heftig. Er werd een flink aantal mensen meegesleurd."

Water ingetrokken

Volgens de politie werden er even na 19.00 uur zeker zeven mensen het water ingetrokken. Iedereen kon weer terugkeren op het strand.

Volgens Rien voer het schip behoorlijk hard. "Mensen werden echt verrast. Je zag ze rennen. Dit heb ik nog nooit gezien."

Voor controle naar het ziekenhuis

Twee jongens van 3 en 5 jaar en een ouder persoon zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht, meldt Omroep Zeeland.  Ze zouden zeewater hebben ingeslikt. 

Er werden enkele boten ingezet om hulp te bieden. Geruchten dat er iemand op het strand werd gereanimeerd lijken niet te kloppen, meldt de politie op Twitter.

Vloedgolven

Het is niet de eerste keer dat er bij het strand van Vlissingen een vloedgolf ontstaat door een passerend schip dat te dicht langs de kust vaart. In 2016 werd een jongetje van 6 jaar door een enorme vloedgolf de zee ingetrokken.

Ook dat jongetje kon worden gered.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore