Ga naar de inhoud
Onverkoopbaar

Fidget Spinners massaal op Marktplaats na weggeefactie

Enkele te koop aangeboden spinners. Beeld © Marktplaats

Files en lange rijen: het werd gisteren chaos toen een miljoen onverkoopbare Fidget Spinners in Eindhoven gratis werden weggegeven. Maar een dag later duiken diezelfde spinners weer op: duizenden stuks staan nu op Marktplaats voor de verkoop.

De Fidget Spinners waren een enorme rage, zo'n twee jaar geleden. Zo'n beetje ieder kind wilde er eentje hebben om tussen de duim en wijsvinger rond te laten draaien. Ze waren in tig kleuren en printjes te krijgen. Groothandel Toi-Toys verkocht 37 miljoen stuks voor een winkelprijs van rond de 10 euro. Maar de groothandel raakte het speelgoed daarna aan de straatstenen niet kwijt. 

Tassen vullen

En dus werd de laatste partij, een miljoen spinners, gisteren weggegeven. Iedereen kon een tas vullen of een tas krijgen met honderd stuks. Dat hebben ze geweten: vele mensen stonden in de rij. En Nederlanders zouden Nederlanders niet zijn als ze een dag later niet massaal op Marktplaats te vinden zouden zijn.

Stormloop
Lees ook:
Stormloop op gratis fidget spinners: 'Het is hier chaos momenteel'

Soms worden ze voor een euro per stuk aangeboden, soms voor minder. Een enkele keer probeert iemand er zelfs meer geld uit te halen door ze voor twee euro te koop aan te bieden.

De teksten bij de advertenties zijn allemaal ronkend: 'Mooie verzameling spinners. Allemaal eigen kleur en uniek design. Nieuw en nog in hun doosjes', of: 'Sommige zijn van metaal en sommige zijn glow in the dark. Per stuk 1 euro, bij meerdere krijg je korting'. 

300 stuks

Rik was er gisteren als de kippen bij om zijn slag te slaan, vertelt hij aan RTL Nieuws. Samen met zijn moeder en zus kreeg hij in totaal 300 stuks mee. Een deel daarvan wordt uitgedeeld aan vrienden, maar een groot deel gaat in de verkoop op Marktplaats. "Misschien lukt het, maar misschien ook niet. Ze zijn natuurlijk niet meer zo populair. Maar ik probeer het gewoon en anders geef ik ze aan mijn zusje."

De
Lees ook:
De Fidget Spinner is simpel, ontzettend populair én zou helpen tegen stress

Een ander meldt vier tassen meegekregen te hebben. Een deel is apart gehouden voor de eigen kinderen, tientallen andere zijn al weggegeven aan kinderen van vrienden en de rest staat op internet. "Net als met de flippo-rage is het maar wat de gek ervoor geeft." 

De verkoop roept wel de nodige emoties op. "Gratis gekregen en er nu geld aan willen verdienen. Pfff wat een volk", verzucht iemand. "Onze mailbox loopt over met nare berichten van boze mensen. Wij gaan onze advertentie verwijderen", zegt Emil. 

Voedselbank

Ook Waldy heeft een advertentie geplaatst nu hij 400 exemplaren thuis heeft liggen. Niet om er winst op te maken, maar om weg te geven, zegt hij. "We hebben ook al een tas apart gelegd voor de Voedselbank. We hoeven er niks mee te verdienen, als het speelgoed dat we weggeven maar niet wordt verkocht."

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl