Familie intens blij

Vermiste Hania (12) gevonden in hotelkamer, verdachte aangehouden

28 juni 2019 20:01 Aangepast: 28 juni 2019 23:52
Hania werd gevonden in een hotelkamer in Rotterdam.

Het vermiste Rotterdamse meisje Hania (12) is weer terecht. De verdachte is aangehouden, meldt de politie zojuist. Haar familie is op de hoogte gebracht en is 'intens blij'.

Hania en de verdachte, een 49-jarige Amerikaan, waren samen. Ze zijn aangetroffen in een hotel in het centrum van Rotterdam, meldt de politie. Het hotel kwam in beeld na 'recherchewerk'. 

'Op het oog in gezonde toestand' 

Op het oog zou ze in gezonde toestand zijn aangetroffen, stelt de politie. Ze had in ieder geval geen zichtbare verwondingen. "Maar de juiste mensen gaan zich nu over haar ontfermen." 

Een woordvoerder van de familie laat weten dat die 'vol dankbaarheid en vol blijdschap'  zijn na het goede nieuws. "De familie wil iedereen bedanken die heeft meegeleefd en de familie in deze moeilijke tijd heeft gesteund. Nu Hania terecht is, willen we in alle rust de gebeurtenissen verwerken."

Amber Alert

Het meisje verdween gistermiddag, toen ze uit school vertrok en niet thuis kwam. Vannacht stuurde de politie een Amber alert, omdat gevreesd werd dat ze in levensgevaar verkeerde.

Vanmorgen verspreidde de politie een foto van een Amerikaanse man, van wie gedacht werd dat hij Hania had onttrokken aan het ouderlijk gezag. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Basisschool 'erg geschrokken' door vermissing Hania (12): 'Veel emoties te verwerken'

Privacy

In het verband met de privacy van de 12-jarige Hania gebruiken we haar foto niet meer en verwijderen we die ook bij eerdere berichtgeving. De politie roept iedereen op die een foto van het meisje deelde, die nu te verwijderen. De politie wil wel iedereen uitdrukkelijk bedanken voor het delen van de foto.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore