Geen Nederlands strafblad

Verdachte van vermissing Hania (12) is een Amerikaan

28 juni 2019 18:03 Aangepast: 28 juni 2019 22:01

De man die gezocht wordt in het verband met de vermissing van de 12-jarige Hania is een Amerikaan. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie zojuist. Hij heeft geen strafblad in Nederland. Of hij in de VS wel een strafblad heeft, is onbekend.

Eerder vanmiddag maakte de politie bekend dat er internationaal wordt uitgekeken naar het meisje, omdat ze 'overal kan zijn'. In eerdere berichten sprak de politie alleen over een man die 'mogelijk Engels sprak'. Hij wordt verdacht van het onttrekken van het meisje aan het ouderlijk gezag.

In andere media wordt gesteld dat hij in de VS een strafblad heeft voor kindermisbruik, maar dat is volgens het OM 'niet bekend'. 

Tientallen tips

De politie heeft vandaag tientallen tips binnengekregen. Ongeveer dertig rechercheurs werken aan de zaak. 

De politie heeft onder meer onderzocht met wie het meisje contact heeft gehad. "Er zijn camerabeelden bekeken, getuigen, vriendinnetjes en familie gehoord en chatcontacten bekeken. Uit die informatie is voortgekomen dat Hania mogelijk in gezelschap is van deze, mogelijk Engelssprekende man", zei een woordvoerder van de politie eerder vandaag.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Internationaal uitgekeken naar vermiste Hania (12) uit Rotterdam

James B. James B.

Orthodontist

Het meisje vertrok gisteren rond 12.30 uur van haar school, waar ze haar docent vertelde dat ze een afspraak had met een orthodontist. Ze bleek geen afspraak te hebben.

Hania zou gisteren rond 15.00 uur thuis komen van school, maar ze kwam nooit aan. De familie heeft niets van haar gehoord.  Ze heeft halflang donker haar, een witte jurk met bloemenpatroon, witte legging, witte schoenen, zwart jasje en een roze rugzak.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore