5 jaar rijbewijs kwijt

3 jaar en 9 maanden cel voor dronken doodrijder fietsers in Goes

28 juni 2019 13:36 Aangepast: 28 juni 2019 13:53
De auto waar het ongeluk mee gebeurde. Beeld © HV Zeeland

Een 20-jarige man uit het Zeeuwse Kloetinge is veroordeeld tot drie jaar en negen maanden cel voor het doodrijden van een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige vriend uit Macedonië.

Ook mag deze Sven M. vijf jaar niet autorijden. In oktober vorig jaar reed hij de twee fietsers met hoge snelheid aan, terwijl hij met drank op achter het stuur zat.

Vaker in de fout

Tijdens de behandeling van zijn zaak bleek dat de beginnend bestuurder al vaker in de fout was gegaan. Zo kreeg hij twee boetes voor te hard rijden, werd hij gepakt met alcohol op en sprak de politie hem een keer aan toen hij een drukke parkeerplaats op scheurde.

Het ongeluk gebeurde op kruising Van De Spiegelstraat/Kloetingseweg in Goes. Het ongeluk gebeurde op kruising Van De Spiegelstraat/Kloetingseweg in Goes.

Cursus alcohol in verkeer

M. volgde vlak voor het fatale ongeval een cursus over alcohol in het verkeer. Hij moest ook een gedragscursus volgen, maar dat is er niet van gekomen omdat hij vanwege de aanrijding in de cel belandde.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Crowdfunding voor Alicé en Miki die door dronken automobilist werden doodgereden

'Grenst aan roekeloosheid'

De rechtbank oordeelde dat het gedrag van M. grenst aan roekeloosheid, maar niet als zodanig kan worden bestraft. De Zeeuw heeft volgens de rechter zeer onvoorzichtig en in zeer hoge mate onverantwoordelijk rijgedrag vertoond.

Het Openbaar Ministerie had tegen de man vijf jaar cel en vijf jaar rijontzegging geëist.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

'Schrap de term roekeloosheid uit verkeerswet'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore