Amber Alert

Politie verspreidt foto's: vermiste Hania (12) mogelijk bij deze man

28 juni 2019 13:15 Aangepast: 28 juni 2019 22:13
James B.

De politie heeft foto's verspreid van een man die in verband wordt gebracht met de vermissing van de 12-jarige Hania uit Rotterdam. Vermoedelijk is het een Engelssprekende man. Het gaat volgens de politie om recente foto's.

De man wordt er formeel van verdacht Hania 'te hebben onttrokken aan het ouderlijk gezag'. Wie de man of Hania ziet, wordt gevraagd 112 te bellen.

"Dit is de nachtmerrie van elke ouder, we hopen haar terug te krijgen bij haar familie", zegt politiewoordvoerder Mirjam Boers in een interview met RTL Nieuws. "We zetten alles op alles om Hania te vinden. Dertig rechercheurs zijn sinds gistermiddag continu bezig, sommigen hebben hun bed nog niet gezien."

Contacten onderzocht

De politie heeft onder meer onderzocht met wie het meisje contact heeft gehad. "Er zijn camerabeelden bekeken, getuigen, vriendinnetjes en familie gehoord en chatcontacten bekeken. Uit die informatie is voortgekomen dat Hania mogelijk in gezelschap is van deze man. Misschien spreekt hij Engels, maar misschien is hij het niet. Dat weten we niet, dat is allemaal gokken."

Boers kan niet ingaan op wat er gebeurd zou kunnen zijn. "Dat dit gaat om een volwassen man en een meisje van 12, geeft een slecht onderbuikgevoel. We houden alle scenario's open, maar prioriteit nummer 1 is het vinden van Hania en deze man."

Hania zit op de Talmaschool in Rotterdam-Crooswijk, waar ze zich ook ernstig zorgen maken over hun groep 8-leerling. Ze vertrok gisteren rond 12.30 uur van haar school, waar ze haar docent vertelde dat ze een afspraak had met een orthodontist. Ze bleek geen afspraak te hebben.

Hania zou gisteren rond 15.00 uur thuis komen van school, maar ze kwam nooit aan. De familie heeft niets van haar gehoord. De politie heeft vannacht een Amber Alert verstuurd

Goed contact

De politie noemt de vermissing 'zorgwekkend'. "Dit gedrag past niet bij Hania. Ze is altijd stipt thuis en ze heeft goed contact met de familie."

Hania heeft halflang donker haar en droeg op het moment van haar verdwijning een witte jurk met bloemenpatroon, witte legging, witte schoenen, zwart jasje en een roze rugzak.

"De familie is in shock door wat er allemaal is gebeurd", vertelt een woordvoerder die het gezin via Namens de Familie bijstaat. "De politie zit er bovenop en houdt goed contact met de familie. Zij kunnen op dit moment niets anders doen dan wachten op bericht over Hania. Iedereen hoopt natuurlijk dat het positief is."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Basisschool 'erg geschrokken' door vermissing Hania (12): 'Veel emoties te verwerken'

De politie heeft inmiddels tientallen tips binnengekregen over haar verdwijning. Alleen in Nederland wordt gezocht naar Hania en de man.

Chatcontacten gewist

Familieleden vertelden de politie over eerdere chatcontacten van Hania. Die bleken inmiddels gewist. Andere sporen en onderzoek maakten de zorgen om Hania alleen maar groter. 

Dat de politie ervoor heeft gekozen om de vermissing op deze manier bekend te maken - via een Amber Alert - betekent dat er gevreesd wordt dat ze in levensgevaar is.

Update 

Op 28 juni werd Hania gevonden in een hotel in Rotterdam. Om Hania's privacy te beschermen hebben we haar foto verwijderd.

Miniatuurvoorbeeld
Update:

Vermiste Hania (12) gevonden in hotelkamer, verdachte aangehouden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore