Tweede slachtoffer

Hulpdiensten vertraagd, ook dode in Twente tijdens 112-storing

28 juni 2019 12:15 Aangepast: 28 juni 2019 15:51
Archieffoto Beeld © ANP

In Twente (Overijssel) blijkt er iemand te zijn overleden tijdens de 112-storing van afgelopen maandag. Dat zegt de Veiligheidsregio Twente tegen RTL Nieuws. Eergisteren werd bekend dat er ook al iemand in Breda overleed.

"Het gaat om een reanimatie, waarbij de hulpdiensten later bij het slachtoffer aankwamen dan wanneer er geen storing zou zijn geweest", zegt woordvoerder Wendy Franken. "Ik weet niet hoeveel minuten later de ambulance er was. We weten niet of de persoon het wel had gered als de hulpdiensten er eerder waren geweest."

Uit privacyoverwegingen geeft de Veiligheidsregio geen informatie over de identiteit van het slachtoffer. Ook wordt niet bekendgemaakt waar en onder welke omstandigheden de persoon in nood is geraakt.

Vrouw uit Breda

Eergisteren werd bekend dat een vrouw uit Breda maandagmiddag stierf tijdens de 112-storing. Familieleden probeerden het alarmnummer te bellen, maar door de storing bij KPN lukte dat niet. Ook haar huisarts, die inmiddels gealarmeerd was door de familie, kreeg geen contact met de meldkamer.

De vrouw werd nog wel thuis gereanimeerd, maar hulp kwam te laat. Volgens de ambulancedienst RAV Brabant Midden-West-Noord kwam de hulpverlening langzamer op gang vanwege de storing. Onduidelijk is ook of de vrouw nog geleefd zou hebben, als 112 gewoon bereikbaar was geweest. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Storing 112 onder de loep: 'Natuurlijk mag dit niet gebeuren. Maar het gebeurt wel'

Het alarmnummer was maandag ruim drie uur lang uit de lucht. Ook het nummer voor niet-spoedeisende gevallen, 0900-8844, deed het niet. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore