Verdachten bedreigd

Stel aangehouden om dode vastgebonden hond

26 juni 2019 22:49 Aangepast: 26 juni 2019 23:08
Het Wilhelminapark in Rijswijk, waar de hond werd gevonden. Beeld © Street View

De politie heeft een 24-jarige man en een 22-jarige vrouw uit Rijswijk aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij de dood van een hond. Het dier, dat Batman zou hebben geheten, werd maandag gevonden door wandelaars.

Het zou gaan om een pitbull/stafford, meldt de website Rijswijk.tv. Het dier was al in staat van ontbinding toen de wandelaars erop stuitten. De hond was vastgebonden aan een boom.

'Zwaarder straffen'

De dood van de hond leidde tot verontwaardiging van hondenliefhebbers. Zij startten een petitie met de titel ' Doe Batman postuum eer aan'. Hierin wordt de politiek opgeroepen straffen op dierenmishandeling aanzienlijk zwaarder te maken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrouw vindt kist met dode hond in water

De eigenaren van de hond zouden op hun Facebookpagina hebben gezegd dat ze het dier hadden verkocht, schrijft Rijswijk.tv. Hun huis zou te klein zijn en ze zouden het te druk hebben met hun werk. Daarop zouden ze allebei hun Facebookpagina's hebben weggehaald, waarop ook een foto had gestaan van Batman met dezelfde halsband als die van de dode hond.

Bedreigingen

Op Facebook zou het stel ook talloze doodsbedreigingen hebben ontvangen. Ook de zus van de aangehouden vrouw zou zijn bedreigd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`