Duizenden gedupeerden

Failliete rijschoolhouder Zoetermeer zegt met de dood te worden bedreigd

26 juni 2019 20:40 Aangepast: 26 juni 2019 21:04
Archieffoto Beeld © ANP

Leerlingen zijn woest op rijschoolhouder Ferry Aalbregt uit Zoetermeer. Zijn bedrijf ging vanochtend failliet, waardoor leerlingen soms 1800 euro kwijt zijn. Aalbregt zegt zelfs met de dood te worden bedreigd. "We zijn onder politiebegeleiding ondergedoken. Er lagen kogels in de brievenbus."

"Woorden kunnen niet beschrijven hoe ik dit betreur", schrijft Aalbregt in een verklaring aan onder andere RTL Nieuws. Door het faillissement van zijn rijschool zijn zo'n 4000 leerlingen gedupeerd. 90 rijinstructeurs zijn volgens Hart van Nederland hun baan kwijt.

Van de aardbodem verdwenen

Verschillende leerlingen schrijven op een speciaal daarvoor in het leven geroepen Facebookpagina dat Aalbregt 'van de aardbodem is verdwenen' en er 'met ons geld vandoor is'. Volgens sommigen zou hij vertrokken zijn naar een tweede huis in Spanje.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zo scoren de rijscholen bij jou in de buurt

'Kogels in brievenbus'

Aalbregt zelf ontkent dat met klem. "Wij zijn deze ochtend onder politiebegeleiding ondergedoken. Dit omdat de woning, kinderen en wij persoonlijk worden bedreigd met de dood en er kogels in de brievenbus lagen. Het verhaal dat ik persoonlijk met al het geld zou zijn vertrokken naar het buitenland, is een verzinsel." 

Hij zegt dat medewerkers die mensen vanochtend persoonlijk zouden informeren, zijn 'geëvacueerd' vanwege 'serieuze bedreigingen met letsel of zelfs dood'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Theorie-examen voor rijschoolleerling kan nu ook 's avonds

Geld overmaken  

Leerlingen zijn ook boos omdat Aalbregt gisteren nog aan verschillende van hen zou hebben gevraagd om geld voor hun lessen over te maken. Eén van hen schrijft op de Facebookpagina: "Ook ik heb dit bericht gister ontvangen. Betaalde elke keer rond de 25ste, dus vond het al vreemd. Vanmorgen dus overgemaakt... Vuile oplichter. Nog snel even een extra flesje Moët kunnen bestellen op mijn kosten. Schaam je!!!!!!!!!!!" 

Anderen hebben geprobeerd aangifte te doen, maar zeggen dat de politie die niet opneemt 'omdat de arme man failliet is' en dat geen politiezaak is. Ook maken mensen zich zorgen of hun rijexamen wel doorgaat.

Aalbregt schrijft dat hij de zaak 'alleen maar verliezers' kent en dat hij wil proberen de schade zo veel mogelijk te beperken, voor zowel leerlingen als gedupeerde werknemers.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore