Examenblunder

Eindelijk examenuitslag: 26 leerlingen Calvijn College moeten alsnog herkansen

24 juni 2019 18:36
Het Calvijn College in Amsterdam. Beeld © Google Street View

De bijna tachtig VMBO-kaderleerlingen van het Amsterdamse Calvijn College die een deel van hun schoolexamen moesten inhalen, hebben eindelijk duidelijkheid of ze wel of niet zijn geslaagd.

Van de 76 leerlingen die een deel van hun schoolexamen over moesten doen, zijn 50 geslaagd. Eén leerling heeft zich teruggetrokken uit de examens en 26 leerlingen moeten de komende week een herkansing maken.

Alsnog geslaagd

Alle leerlingen zijn op school uitgenodigd om hun persoonlijke situatie te bespreken. Met de leerlingen wordt doorgenomen welke vakken ze kunnen gaan herkansen en wanneer deze herkansingen plaatsvinden. Op maandag 1 juli horen zij of ze alsnog zijn geslaagd; op 2 juli is de diploma-uitreiking.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Examenleerlingen Calvijn College krijgen pas over twee weken uitslag

Opnieuw

De leerlingen zaten na de reguliere examens dagenlang in spanning, omdat de uitslag op zich liet wachten. "Bij het controleren van de examencijfers is geconstateerd dat één toets van het schoolexamen niet is gemaakt", schreef de school daarover op de website.

Die opdracht telde voor 2,5 procent mee voor het eindcijfer. De school werkte met de Inspectie voor Onderwijs hard aan een oplossing. Uiteindelijk werd besloten dat tientallen leerlingen een deel van hun schoolexamen opnieuw moesten maken. Ook werd het centraal examen nogmaals nagekeken. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Leerlingen Calvijn College nog altijd geen examenuitslag: 'Al dagen op van de zenuwen'

Zenuwen

De gang van zaken zorgde voor veel woede bij ouders. "Ik heb heel veel vragen. Had de Onderwijsinspectie hier niet wat meer bovenop kunnen zitten?", zei een van de moeders tegen RTL Nieuws. 

Een bezorgde vader vertelde dat zijn zoon al dagen op was van de zenuwen. "Woensdag is hij de hele dag, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, thuisgebleven, omdat zijn uitslag zou komen. Maar aan het eind van de dag wist hij nog niets."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore