Elfstedenzwemtocht

Van der Weijden krijgt tiende stempel voor elfstedenzwemtocht in Dokkum

24 juni 2019 10:22 Aangepast: 24 juni 2019 14:57
Beeld © ANP

Hij is er bijna, Maarten van der Weijden heeft zijn tiende en een-na-laatste stempel voor zijn elfstedenzwemtocht gekregen. Rond 10.00 uur vanochtend arriveerde hij onder grote belangstelling in Dokkum. Hij gaat nu terug naar Leeuwarden, waar hij in de avond hoopt aan te komen.

Van der Weijden passeerde rond 7.00 uur Birdaard, het punt waar hij vorig jaar na 163 kilometer moest opgeven. Hij kreeg daar een extra stempel van zijn vrouw en twee dochters. Daarnaast werd het nummer 'Leef' van André Hazer jr. gespeeld, omdat Van der Weijden dat altijd met zijn dochters zingt. Tegelijkertijd werd een speciale wensballon opgelaten.

Behandeld vanwege schuurplekken

In de nacht heeft hij een aantal uur geslapen en liet zich behandelen vanwege schuurplekken van het pak. Zijn zwempak werd ingesmeerd met zalf in de hoop dat dit het schuren vermindert. Ook is het op een aantal plekken iets ruimer gemaakt. Dit was niet zonder risico, omdat er mogelijk nieuwe scheuren konden ontstaan.

Van der Weijden in Dokkum. Van der Weijden in Dokkum.

Nog 23 kilometer

In Dokkum kreeg Van der Weijden weer gezelschap van een aantal meezwemmers. Op weg naar de finish in Leeuwarden heeft hij nog 23 kilometer te gaan.

Met zijn zwemtocht heeft Van der Weijden tot nu toe 1,4 miljoen euro opgehaald voor kankeronderzoek. Later deze ochtend wordt een nieuwe tussenstand bekendgemaakt.

Vorig jaar moest Van der Weijden na 163 kilometer opgeven in Birdaard. Vorig jaar moest Van der Weijden na 163 kilometer opgeven in Birdaard.

Zo gaat Van der Weijden wél het einde halen van zijn Elfstedentocht

Vorig jaar moest Van der Weijden zijn 199 kilometer lange zwemtocht voortijdig stoppen, maar deze keer meent Van der Weijden het einde toch echt te gaan halen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore