Elfstedenzwemtocht

Van der Weijden ligt voor op schema, al 1,4 miljoen opgehaald

23 juni 2019 18:10 Aangepast: 24 juni 2019 06:59
Maarten van der Weijden zwemt door de gracht in Franeker. Beeld © ANP

Maarten van der Weijden heeft al bijna 140 kilometer van zijn Elfstedentocht gezwommen en ligt voor op schema. De organisatie heeft bekendgemaakt dat er inmiddels rond de 1,4 miljoen euro is opgehaald.

Olympiër Maarten van der Weijden (38)  gaat nog altijd als een speer door het water. Inmiddels heeft de zwemmer al negen stempels binnen en ligt een uur voor op schema.

Hij startte zijn Elfstedenzwemtocht vrijdagmiddag in Leeuwarden. Vanuit alle hoeken wordt hij aangemoedigd. 

Over de sluis met dochters

In Wier werd Van der Weijden door een hijskraan over een sluis getakeld. Hij kon ondertussen de handen van zijn dochters vasthouden. Het is de bedoeling dat hij morgenavond rond 19.00 uur in Leeuwarden aankomt.

Van der Weijden zwemt nu naar Dokkum, het stuk dat hij de 'Hel van het Noorden' noemt. Een 40 kilometer lang stuk, met weinig plaatsen en veel weilanden.  

Tussenstand

De zwemmer heeft met zijn Elfstedenzwemtocht tot nu toe al 1,4 miljoen euro opgehaald. De woordvoerster benadrukt dat het gaat om een globale tussenstand, omdat veel banken overschrijvingen in het weekend niet verwerken.

Met zijn zwemtocht door Friesland haalde Van der Weijden vorig jaar 5 miljoen euro op. Tot zijn teleurstelling moest hij toen na 163 kilometer in Birdaard stoppen omdat zijn lichaam het niet meer aankon.

Van der Weijden heeft goede hoop dat hij door de ervaringen van vorige keer zijn tocht dit keer wel kan voltooien en maandag na 200 kilometer in Leeuwarden zal finishen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore