Militaire oefening

Toestand slachtoffer bliksemdrama Ossendrecht 'zorgelijk, maar stabiel'

21 juni 2019 23:36 Aangepast: 21 juni 2019 23:50
De jongen werd direct gereanimeerd. Beeld © Marcel van Dorst - SQ Vision

De toestand van de 17-jarige aspirant -militair die deze week door onweer zwaargewond is geraakt, is 'nog altijd zorgelijk, maar stabiel'. Dat heeft de school laten weten na een besloten bijeenkomst gehouden voor direct betrokken stagiairs en hun ouders en verzorgers.

De jongen werd na het ongeval woensdag op het militaire oefenterrein in Ossendrecht naar het ziekenhuis in Antwerpen gebracht, waar hij nog steeds verblijft. De jongens waren in het bos voor een militaire oefening toen het onweer begon. Een vrachtwagen was onderweg om hen te evacueren, maar de oefening ging door, totdat de wagen er was.  

13 anderen naar huis

13 andere studenten van de opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) werden terobservatie naar het ziekenhuis gebracht, maar mochten dezelfde dag nog naar huis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bliksemdrama Ossendrecht: studenten deden militaire oefeningen tijdens noodweer

De Inspectie Veiligheid Defensie is een onderzoek begonnen naar het ongeluk om erachter te komen hoe het heeft kunnen gebeuren. Er zal een reconstructie gemaakt worden en de resultaten daarvan zullen worden doorgestuurd naar minister Ank Bijleveld van Defensie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore