Willemstad

Slachtoffers vliegtuigongeluk zijn mannen van 55 en 77

21 juni 2019 17:54 Aangepast: 21 juni 2019 18:57
Beeld © Remco de Ruijter

De politie heeft de identiteit bekendgemaakt van de slachtoffers van het vliegtuigongeluk eerder vandaag bij de Brabantse plaats Willemstad bij Moerdijk.

Het gaat om een 55-jarige man uit Delft en een 77-jarige man uit Steenbergen. De politie heeft de familie in kennis gesteld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vliegtuigje stort neer in Brabant: twee doden

De mannen zaten in een vliegtuigje dat vermoedelijk in botsing kwam met een ander vliegtuigje.

Ook in dat andere toestel zaten twee personen. De piloot van dat vliegtuigje wist even verderop een noodlanding te maken. De piloot raakte gewond, de passagier raakte niet gewond. 

Waren al overleden

De melding van het luchtvaartongeluk kwam bij de politie om 13.20 uur binnen. De twee mannen bleken al overleden toen de hulpdiensten arriveerden. Het vliegtuigje was neergekomen naast een akker bij de Oostmiddelweg.

Een stuk verderop troffen de hulpdiensten een andere vliegtuig met twee personen erin. 

Het vliegtuigje dat veilig is geland. Het vliegtuigje dat veilig is geland.

De politie meldt dat ze vrij snel na het ongeluk al enkele getuigen hebben gesproken. "Die verklaarden dat de vliegtuigen vlak bij elkaar vlogen en er een mogelijkheid bestaat dat ze elkaar geraakt hebben."

Beide vliegtuigjes zijn afkomstig van het Vliegend Museum Seppe en maken ze deel uit van de nostalgische vloot.

'Ervaren vliegers'

De vier mannen zijn bekend op de luchthaven. Het zijn allemaal ervaren vliegers. Een uur voor het ongeluk waren ze nog in de verkeerstoren.

"Het is een hele sombere trieste tragische dag voor het vliegveld", zegt Stef Have van vliegveld Seppe. "Dit heeft grote impact op onze gemeenschap, op de bewoners, gebruikers van het vliegveld en vrijwilligers van het museum."

Volgens Have gaat het om vliegtuigen van het type Piper Cub, dat in het verleden ook wel door militairen werd gebruikt. Het waren historische vliegtuigen, zegt hij, uit de jaren 50 of 60. "Prima onderhouden. Er werd bijna dagelijks mee gevlogen. Wat ik heb begrepen was het een oefenvlucht, zeker geen lesvlucht."

Onafhankelijk onderzoek

De politie heeft onder andere een helikopter en een drone ingezet om onderzoek te doen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid is ook een onafhankelijk onderzoek gestart op de plaats van het incident.

In de loop van de avond worden de vliegtuigen voor onderzoek weggebracht en de lichamen van de slachtoffers geborgen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore