Elfstedenzwemtocht

Maarten van der Weijden begonnen aan monsterzwemtocht

21 juni 2019 16:45 Aangepast: 21 juni 2019 19:55
Beeld © ANP

Hij gaat het weer proberen. Maarten van der Weijden doet opnieuw een poging om de Elfstedentocht te zwemmen. De monstertocht is bijna 200 kilometer, van Leeuwarden naar Leeuwarden. Vorig jaar moest hij na 163 kilometer opgeven.

Van der Weijden sprong iets voor 17.30 uur in het water. Als de poging van de zwemmer slaagt om langs alle elf Friese steden te zwemmen én te finishen in Leeuwarden, komt hij maandagavond pas weer uit het water.

Met de actie wil de oud olympisch kampioen geld ophalen voor elf projecten voor kanker. Vorig jaar haalde hij vijf miljoen euro op.

Dit keer zijn wat aanpassingen doorgevoerd. Zo is de tocht niet meer in augustus, maar in juni zodat de nachten korter zijn. De nachten vond hij het zwaarst.

Kijk hier de start terug:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit moet je weten over de monsterlijke zwemtocht van Maarten van der Weijden

Tachtig mensen zwemmen elf keer 2 kilometer met Van der Weijden mee. Zij vormden een erehaag in het water toen Van der Weijden erin dook.

Voordat de monstertocht begon, was er een optreden van singer-songwriter Lisanne Spaander. Zij genas van het Ewing-sarcoom, een vorm van botkanker, en is ook ambassadeur van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Spaander gaat in elk van de elf Friese steden optreden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore