Richting Rotterdam

Vliegtuigje stort neer in Brabant: twee doden

21 juni 2019 12:53 Aangepast: 21 juni 2019 14:00
Beeld © Remco de Ruijter

In het Brabantse Willemstad is een sportvliegtuigje neergestort na een incident met een ander sportvliegtuigje. Het toestel zou onderweg geweest zijn richting Rotterdam. Er zijn twee doden gevallen.

De politie vertelt aan RTL Nieuws dat het tweede vliegtuigje veilig is geland in het weiland. Eén inzittende van dat vliegtuigje is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis, de ander is ongedeerd.

Volgens een medewerker van de verkeerstoren van het vliegveld zaten in beide vliegtuigjes twee mensen, allemaal mannen. Volgens de veiligheidsregio zijn beide vliegtuigjes afkomstig van het vliegend museum Seppe en maken ze deel uit van de nostalgische vloot.

'Ervaren vliegers'

De vier mannen zijn bekend op de luchthaven. "Het zijn allemaal ervaren vliegers. Ze gingen formatievliegen. We hadden ze een uur geleden nog hier op de toren", aldus de medewerker. 

Mogelijk is één van de toestellen een Cessna 172R Skyhawk. Volgens BN DeStem veranderde het toestel opeens van richting toen het richting Rotterdam vloog.

Het vliegtuigje dat veilig is geland. Het vliegtuigje dat veilig is geland.

Een woordvoerder van Vliegend Museum Seppe laat weten dat de twee vliegtuigjes een oefenvlucht aan het maken waren. "Ze waren normale vliegbewegingen aan het maken en zijn zeer ervaren. Ze vlogen al tientallen jaren."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore