‘Neem je hond mee naar het werk’-dag

Chihuahua op het werk: Roxy is kantoorhond voor een dag

21 juni 2019 12:01 Aangepast: 21 juni 2019 14:34
Amber en hondje Roxy Beeld © RTL Nieuws

De een droomt ervan, de ander vindt het verschrikkelijk: het is vandaag 'Neem je hond mee naar je werk'-dag. Een betere werkdag kon Amber zich in ieder geval niet wensen: zij mocht haar hondje Roxy meenemen. "Ze ligt in een mandje op mijn bureau."

Dat ging niet zomaar. Er moest eerst goedkeuring komen van de baas en van de veertig collega's die bij Access World in Vlissingen werken. "Er waren meerdere collega's die hun hond wel mee wilden nemen, toen zijn we samen naar de baas gegaan. Hij vond het prima." 

Collega met een allergie

Ook alle collega's vonden het leuk, zelfs die ene collega met een allergie voor honden. "Hij zei: dan neem ik die dag maar een extra pilletje." 

Roxy op het bureau van Amber. Roxy op het bureau van Amber.

Roxy trok vanochtend al veel bekijks op het kantoor in Vlissingen. "Collega's die je normaal niet vaak ziet, kwamen ook even langs. Dat is wel leuk aan deze dag. Het is ook goed voor de werkdruk én voor je gezondheid: we moeten straks namelijk echt even een rondje lopen buiten." 

Plasje op kantoor

En hoe Roxy het zelf vindt? "Die vindt het volgens mij echt heel leuk. De andere honden genieten er ook van trouwens. Al heeft één hondje wel net een plasje gedaan op de vloer. Ach, dat kan gebeuren."

Amber met haar collega's en de honden. Amber met haar collega's en de honden.

Niet alleen Amber heeft haar hond mee naar het werk genomen vandaag. Op sociale media is te zien dat er meerdere mensen vandaag gezelschap krijgen van hun viervoeter.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore