Agent in gezicht gespuugd

GroenLinks-wethouder Diemen had drugs bij zich, agenten doen aangifte

21 juni 2019 10:36 Aangepast: 21 juni 2019 11:43
Tijdens de aanhouding was de wethouder agressief. Beeld © Mike Muller / Telegraaf.

De Diemense wethouder Jorrit Nuijens van GroenLinks die gisteren werd aangehouden, had een flesje GHB en twee zakjes wiet bij zich. Nuijens ging op het terras in Amsterdam 'door het lint' en spuugde een agent in het gezicht. Twee agenten hebben aangifte aangedaan van belediging.

Nuijens is inmiddels weer op vrije voeten. Hij werd gisteren op het terras bij een horeacagelegenheid op het Waterlooplein aangehouden nadat hij een glas stuk had geslagen in de kroeg. "Op een gegeven moment ging hij helemaal door het lint. Hij begon te schreeuwen en schopte dingen omver. Ik moest de politie wel bellen", zei de ober gisteren tegen RTL Nieuws.

'Stopte iets in zijn neus'

"Ik had geen idee wie het was, behalve dat hij Jorrit heette", vervolgt de ober. "Hij zei dat-ie een jointje buiten wilde roken, maar hij stopte vervolgens wat in zijn neus. Daarna flipte hij helemaal. Ik heb hem nog een beetje water gegeven om hem te kalmeren. Maar dat lukte niet. Ik moest het wel aan de politie melden."

 

Spugende wethouder door het lint: 'Houd mij dan aan'

De Diemense wethouder Jorrit Nuijens is aangehouden op een terras bij het Amsterdamse stadhuis.

Meerdere agenten nodig

Een journalist van De Telegraaf filmde de aanhouding. Op de beelden is te zien dat Nuijens agressief is en dat meerdere agenten moeite moeten doen om hem tot bedaren te krijgen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore