Anja Schaap

'Lichaam Anja kan door stroming bij Schiermonnikoog terecht zijn gekomen'

20 juni 2019 16:07 Aangepast: 20 juni 2019 16:19
Anja Schaap op de bewakingsbeelden. Beeld © Opsporing Verzocht.

De dood van Anja Schaap stelt de politie voor een raadsel. Het is nog niet duidelijk of er sprake is geweest van een ongeluk, zelfmoord of misdrijf. Geen van die scenario's wordt uitgesloten, zegt een woordvoerder.

Het politieonderzoek naar de dood van Anja is in volle gang. De politie zou graag in contact komen met mensen die weten wat er met Anja is gebeurd, nadat ze voor het laatst op camera is gezien.

Onderzoek niet eenvoudig

Dat haar lichaam enige tijd in het water heeft gelegen, maakt het onderzoek niet eenvoudig, zegt de politie. Anja Schaap (33) verdween in de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 mei na een bezoek aan een café in Katwijk. Gistermiddag werd haar lichaam teruggevonden ten noorden van Schiermmonikoog.

Anja Schaap. Anja Schaap.

De bemanning van een Duits schip kwam Anja's lichaam bij toeval tegen op zee. Volgens de politie is het mogelijk dat een lichaam te water raakt in Katwijk en als gevolg van stroming terechtkomt boven het meest oostelijke waddeneiland van Nederland. Overigens staat nog niet vast dat Anja te water is geraakt in Katwijk. Dat wordt nog onderzocht door de politie.

'Meld je alsjeblieft'

De politie toonde dinsdagavond bewakingsbeelden van Anja in Opsporing Verzocht. Dat zijn voor zover bekend de laatst bekende beelden van Anja. "Wat er daarna is gebeurd, is een belangrijke vraag, maar het kan zijn dat we dat nooit te weten komen", zegt een woordvoerder. "Als je iets hebt gezien, meld je dan alsjeblieft."

Anja later op de avond. Anja later op de avond.
RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore