Toedracht onduidelijk

Lichaam vermiste Anja Schaap gevonden in zee bij Waddeneilanden

19 juni 2019 18:55 Aangepast: 19 juni 2019 20:21
Anja Schaap. Beeld © Politie

Het lichaam van de vermiste Anja Schaap is gevonden in zee, boven de Waddeneilanden. De bemanning van een Duits schip ontdekte haar gistermiddag rond half twee net boven het eiland Schiermonnikoog.

Dat heeft de politie bekendgemaakt. De 33-jarige Katwijkse werd sinds 29 mei vermist. Haar tas werd 31 mei gevonden in Katwijk.

Verlies verwerken

Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De politie laat weten 'alle scenario's open te houden'. "Heel veel dingen zijn nog in onderzoek", zegt een woordvoerder. "We moeten nog sectie verrichten en het is nog de vraag hoe ze in het water terecht is gekomen."

Haar familie is op de hoogte gesteld, zegt de politie. De nabestaanden willen graag rust om het verlies te kunnen verwerken. Haar zus Jacolien laat op Twitter weten: "Dank dat God ons gebed heeft gehoord. Dank aan al die mensen voor hulp en steun."

Bewakingsbeelden

Gisteren had de politie bewakingsbeelden vrijgegeven van Schaap toen zij, nadat ze de avond had doorgebracht met een familielid in een café, door haar woonplaats liep. De uitzending van Opsporing Verzocht leverde 30 tips op.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie geeft bewakingsbeelden vrij van vermiste Anja Schaap (33)

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore