'Onder invloed'

OM begint strafzaak tegen verdachte doodrijden maaltijdbezorger Utrecht

18 juni 2019 17:29 Aangepast: 18 juni 2019 17:31
Het ongeluk met de jonge maaltijdbezorger gebeurde in Utrecht. Beeld © Michiel van Beers

Het Openbaar Ministerie in Utrecht start een strafzaak tegen de man die wordt verdacht van het doodrijden van de 15-jarige maaltijdbezorger Ruiz Meijer, begin dit jaar. Volgens het OM heeft de verdachte onder invloed van drank en wiet het ongeluk veroorzaakt.

De verdachte reed 80 kilometer per uur op een plek waar je maar 50 kilometer per uur mag. Als beginnend bestuurder wordt hem aangerekend dat hij roekeloos heeft gereden, zegt het Openbaar Ministerie Midden Nederland.

Oversteken

Ruiz Meijer was op 9 januari rond 21.00 uur aan het werk als maaltijdbezorger in Utrecht. Hij fietste op de Amsterdamsestraatweg en wilde oversteken. Daar werd hij geschept door een auto. Hij overleed later aan zijn verwondingen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Verboden arbeid: jonge maaltijdbezorgers te laat aan het werk

Het OM doet daarnaast ook onderzoek naar de arbeidsrelatie tussen het 15-jarige slachtoffer en zijn werkgever, Burger Me. Het OM wil weten waarom de jongen na 19.00 uur 's avonds aan het werk was. Dat is in strijd met de wet: kinderen van die leeftijd mogen maar tot 19.00 uur werken.

Op dit misdrijf staat een boete of een celstraf, afhankelijk van wie wordt bestraft: een bedrijf of een persoon. Dit onderzoek loopt nog.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

OM start strafrechtelijk onderzoek na dood 15-jarige maaltijdbezorger

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`