Ramen dicht

Vijf gewonden en volledig verwoeste panden door brand in Berkel en Rodenrijs

17 juni 2019 21:34 Aangepast: 17 juni 2019 21:37
Bij een grote brand in Berkel en Rodenrijs vielen vijf gewonden. Beeld © ANP

Door een hevige brand in Berkel en Rodenrijs raakten vijf mensen gewond. Het complex waar de brand woedde is volledig verwoest.

"De panden worden als verloren beschouwd", zo meldde een woordvoerder van de brandweer. Twee van de gewonden moesten naar het ziekenhuis omdat ze rook hadden ingeademd. De verloren gegane panden zijn een meubelfabriek, een kringloopwinkel, een woonhuis en een garage.

Massaal uitrukken

Brandweereenheden rukten vanmiddag massaal uit naar de Veilingweg en Oudelandselaan om het vuur te bestrijden. Met groot materieel kon de brandweer voorkomen dat de brand verder oversloeg naar naastgelegen gebouwen.

Tijdens het blussen werden meerdere waarschuwingen afgegeven wegens de flinke rookontwikkeling. Omwonenden moesten ramen en deuren sluiten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grote brand in Berkel en Rodenrijs, metro stilgelegd

Geen metro

In verband met de brand en de daarmee gepaard gaande rook reden er op last van de brandweer tijdelijk in beide richtingen geen metro's tussen station Meijersplein in Rotterdam en Pijnacker-Zuid. Later kwam dat verkeer weer op gang.

Halverwege de avond was de rook 'drastisch afgenomen', de brand onder controle en de brandweer definitief aan het afblussen, zo laat een woordvoerder weten.

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`