Nog langer wachten

Minister Slob over uitstel uitslag Calvijn College: 'Heel erg triest voor de leerlingen'

17 juni 2019 18:23 Aangepast: 17 juni 2019 18:24
Minister Slob (Onderwijs). Beeld © ANP

Minister voor Voortgezet Onderwijs Arie Slob leeft mee met de 77 vmbo-leerlingen van het Amsterdamse Calvijn College, die door een fout nog steeds geen examenuitslag hebben gekregen. "Ik vind het heel erg triest voor de leerlingen dat het nog iets langer duurt, maar zorgvuldigheid staat voorop", zegt Slob.

Aanvankelijk zouden de leerlingen afgelopen woensdag hun examenuitslag krijgen. Dat lukte niet door een fout, waardoor het vrijdag werd. Die dag maakten de school en de Onderwijsinspectie bekend dat de uitslag ná het weekend zou komen.

Vandaag werd duidelijk dat de leerlingen nog een dag moeten wachten op hun uitslag. Dit tot grote woede van de leerlingen en hun ouders. Een moeder wiens zoon op het Amsterdam Calvijn College zit, is woest. "Er komt stoom uit mijn oren", zei de vrouw vanmiddag tegen RTL Nieuws.

Onrijpe zaken naar buiten

Slob zei vrijdag te verwacht dat de leerlingen van het Calvijn College vandaag de uitslag te horen krijgen. Maar vandaag is het weer een dag uitgesteld. "Nu blijkt dat er toch nog meer tijd voor nodig is. Dat zullen we moeten accepteren want we hebben er niets aan als er onrijpe zaken naar buiten komen, die later dan mogelijkerwijs dan toch weer anders blijken te zijn", zegt minister Slob daar vandaag over. "Zorgvuldigheid staat voorop."

Of het om hetzelfde probleem gaat als bij het vmbo in Maastricht, wil Slob niet zeggen. "Ik snap dat er nu parallellen worden getrokken met vorig jaar. Maar ik denk dat het goed is dat de school en de inspectie nu hun werk kunnen doen en we moeten de uitkomsten daarvan afwachten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Problemen Calvijn College stuk groter: eindexamenkandidaten blijven in onzekerheid

Wat ging er mis? 

Woensdag kregen alle Nederlandse eindexamenkandidaten bericht, maar de scholieren van het Calvijn College in Amsterdam niet. Gehoopt was dat er twee dagen later een einde zou komen aan die onduidelijkheid, maar de problemen bleken groter dan gedacht.

Er blijken 'meerdere cijfers' niet in het examensysteem te staan, zo schreef de school vorige week in een verklaring. 

"Het is onduidelijk of dit komt doordat er toetsen niet zijn gemaakt, of dat cijfers niet zijn ingevoerd. We zoeken dit vanaf nu uit, werken hier het weekend aan door en hebben daarover maandagochtend aanstaande een afspraak met de Inspectie van het Onderwijs." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nóg een dag extra wachten op examenuitslag Calvijn: 'Er komt stoom uit mijn oren'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`