Amsterdamse school

Nóg een dag extra wachten op examenuitslag Calvijn: 'Er komt stoom uit mijn oren'

17 juni 2019 16:51 Aangepast: 17 juni 2019 17:11
Archieffoto Beeld © ANP

De 77 vmbo-kaderleerlingen die op het Calvijn College door een fout nog geen examenuitslag hebben gekregen, moeten nog een dag langer wachten. Dat heeft het ministerie van Onderwijs bevestigd aan RTL Nieuws. "Ze hebben het mooiste schoolmoment van mijn zoon afgepakt."

Een moeder die haar zoon op het Amsterdam Calvijn College heeft zitten, is woest. "Er komt stoom uit mijn oren", zegt de vrouw, van wie de naam bekend is bij de redactie. 

'Veel vragen' 

Ze werd zojuist gebeld door de school. "Ze zeiden dat ze nog een dag extra nodig hadden. Ik heb heel veel vragen. Had de Onderwijsinspectie hier niet wat meer bovenop kunnen zitten?" 

Eerder was aan de leerlingen verteld dat ze eind vorige week duidelijkheid zouden krijgen. Dat gebeurde niet: de school had samen met de inspectie meer tijd nodig. Ook vandaag kwam er geen duidelijkheid. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Problemen Calvijn College stuk groter: eindexamenkandidaten blijven in onzekerheid

'Het is verpest'

Aan de moeder en haar zoon is verteld: 'Morgen weten we meer'. "Ik heb gereageerd met de woorden: 'Jullie hebben het mooiste moment van mijn zoon afgenomen'", zegt de moeder. "Het moment is zo verpest, het maakt nu niet meer uit'."

De woordvoerder van de Onderwijsinspectie erkent dat het "heel jammer" is dat de uitslag nog op zich laat wachten. "Maar het is even niet anders."

Wat ging er mis? 

Woensdag kregen alle Nederlandse eindexamenkandidaten bericht, maar de scholieren van het Calvijn College in Amsterdam niet. Gehoopt was dat er twee dagen later een einde zou komen aan die onduidelijkheid, maar de problemen bleken groter dan gedacht.

Er blijken 'meerdere cijfers' niet in het examensysteem te staan, zo schreef de school vorige week in een verklaring. 

"Het is onduidelijk of dit komt doordat er toetsen niet zijn gemaakt, of dat cijfers niet zijn ingevoerd. We zoeken dit vanaf nu uit, werken hier het weekend aan door en hebben daarover maandagochtend aanstaande een afspraak met de Inspectie van het Onderwijs." 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore