Doodgeschoten op school

Medeverdachte niet langer vast voor vermoorden Hümeyra

17 juni 2019 14:55 Aangepast: 17 juni 2019 15:37
Hümeyra

Mohammed al-M., de vriend van Bekir E., zit niet langer vast voor de moord op de 16-jarige Hümeyra. Hij blijft nog wel verdachte in de zaak.

Dat werd vandaag besloten tijdens de tweede pro-formazitting in de extra beveiligde zittingszaal van Rotterdam. De ex-vriend van Hümeyra, Bekir E., en Mohammed Al-M. waren daar niet bij aanwezig.

'Hij heeft er niets mee te maken'

Al-M. hoeft niet langer vast te zitten voor de moord op Hümeyra omdat er niet langer vanuit wordt gegaan dat hij wist van de plannen van Bekir. Aanvankelijk werd Al-M er onder meer van verdacht dat hij Hümeyra zou willen ontvoeren op 18 december, dat werd gebaseerd op tapgesprekken tussen Bekir en zijn vriend. Maar Bekir heeft in alle verhoren aangegeven dat Al-M. nergens mee te maken had. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Bekir E. schoot Hümeyra dood omdat ze pas 16 was'

Ook de advocaat van Al-M., Mark Oosterveen, verklaarde al dat zijn cliënt het 'te bizar voor woorden' vond dat hij verdacht werd. "Als hij dit had geweten, zou hij geprobeerd hebben hem tegen te houden. Hij vindt het verschrikkelijk." 

Meerdere kogels

Al-M. zat in de auto met zijn vriend Bekir toen de ex-vriend van Hümeyra op 18 december uitstapte en naar het Rotterdam Designcollege rende. Daar schoot hij meerdere keren op de scholier. 

Volgens Bekir gebeurde dat in een 'opwelling'. Hij wilde iets uitpraten met Hümeyra maar zij rende voor hem weg. Ze rende harder dan Bekir, dus trok hij zijn wapen.

Ze werd geraakt in haar lichaam en hoofd en overleed ter plaatse.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Gestalkt, vernederd en vermoord: Hümeyra deed vier keer aangifte, maar ex ging door

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore