Rigoureuze ingrepen nodig

Festival in metropoolregio Amsterdam om steden beter te maken

17 juni 2019 04:56
Beeld © ANP/Lex van Lieshout

Onder de noemer 'We make the city' gaat vandaag in Amsterdam en omstreken een festival van start, dat ideeën moet opleveren voor manieren om steden op alle fronten beter te maken.

Iedereen die iets wil bijdragen, wordt uitgenodigd dat te komen doen: 'patta’s, brogues, blauwboorden, activisten, hackers, stuurlui aan wal, kapiteins, minderheden, meerderheden, overheden, onderheden' kunnen een week vertellen hoe zij steden leefbaarder, duurzamer, rechtvaardiger, bereikbaarder en veiliger denken te maken, aldus de website van de organisatie.

Het festival zoomt in op de toenemende economische en sociale tweedeling die zich in alle wereldsteden voordoet. Dat vraagt om 'rigoureuze ingrepen' om ontwrichting tegen te gaan en de stad van en voor iedereen te maken. Op verschillende plaatsen in Amsterdam, Zaandam en de Zaanstreek zijn er lezingen, workshops, filmvoorstellingen, tentoonstellingen en fietsroutes.

Maandagavond spreekt burgemeester Femke Halsema de 'State of the Region' uit, waarin ze haar visie geeft op de toekomst in de metropoolregio Amsterdam.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`