Darmkanker

Loek 'Lieve Mona' Kessels (87) overleden

19 juni 2019 19:23
Archieffoto Loek Kessels Beeld © ANP

Loek Kessels, de vrouw achter de bekende Story-rubriek Lieve Mona, is op 87-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie bekendgemaakt.

Kessels leed al twee jaar aan darmkanker. Vorige week liet ze via een bericht op Facebook weten dat ze niet lang meer te leven had.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Lieve Mona' neemt afscheid: 'Misschien nog een week te leven'

In het bericht schreef ze dat de ziekte de laatste dagen in een stroomversnelling terecht was gekomen. "Ik wil niet zomaar 'in de lucht' verdwijnen zonder afscheid te nemen van al diegenen die me zo vaak een glimlach hebben bezorgd of een fijn gevoel van herkenning", schreef ze op 8 juni.

Lezers deelden 25 jaar lief en leed met Kessels in haar brievenrubriek 'Schrijf 't aan Mona' in weekblad Story. In totaal kreeg ze meer dan 300.000 brieven, die ze allemaal probeerde te beantwoorden. 

Persoonlijk beantwoorden

Volgens Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker wilde Kessels alle brieven persoonlijk beantwoorden, vertelde hij eerder aan RTL Nieuws. "Ook de brieven die niet in het blad werden afgedrukt."

Den Aantrekker vond dat Kessels haar tijd vooruit was. "Ze schreef over homoseksualiteit, over vrouwen die meer verdienden dan mannen. Ze deed dat niet op een psychologisch verantwoorde manier, maar gewoon hoe ze was: oprecht geïnteresseerd in de problemen van een ander."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Lieve Mona' werd een icoon: 'Door haar ging een wereld voor me open'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore