Oranjegekte

Mandy versierde met haar buren haar straat oranje: 'Dat hoort er gewoon bij'

16 juni 2019 15:56 Aangepast: 18 juni 2019 13:45
Samen met haar buren versierde Mandy haar straat. Beeld © Eigen foto

Mandy Blok maakt geen onderscheid tussen de voetballende mannen en de vrouwen. De Leidenaar versierde samen met haar buren haar hele straat. "Door de storm moesten we opnieuw beginnen."

"Als de mannen moeten voetballen, versieren wij altijd de straat, dus waarom niet ook bij de vrouwen?" vertelt Mandy. "Dat hoort er gewoon bij." 

Bijna alle buren in de Ceramstraat in Leiden doen mee. "Maar het versieren doen we met drie koppels. Na die vreselijke storm van afgelopen week was er alleen geen vlaggetje meer over. Alles was kapot gewaaid. Daarom moesten we nieuwe vlaggetjes kopen en ophangen."

'We komen in de finale'

Gisteren zag Mandy de wedstrijd tussen Nederland en Kameroen samen met haar buren. "We kijken de wedstrijden met z’n allen. Ik vond het mooi om te zien. We gaan er vanuit dat de Oranjevrouwen in de finale komen. Als de finale is geweest, gaan de vlaggetjes weer de schuur in, tot de volgende grote wedstrijd."

Bijna alle buren in de Ceramstraat in Leiden doen mee. Bijna alle buren in de Ceramstraat in Leiden doen mee.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tweede overwinning is binnen: Oranje Leeuwinnen verslaan Kameroen met 3-1

De Nederlandse vrouwen hebben zich samen met Canada geplaatst bij de laatste zestien op het WK voetbal. Aanstaande donderdag om 18.00 uur speelt Nederland tegen Canada. De winnaar van die wedstrijd wordt ook de poulewinnaar.

Overigens zijn op meerdere plekken in Nederland straten oranje versierd. Via Twitter zijn er meerdere voorbeelden te vinden.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore