Bijtincident

Jongen (11) in Goirle door hond in gezicht gebeten: 'We hoorden hem roepen'

15 juni 2019 21:16 Aangepast: 15 juni 2019 21:31
Archieffoto (de hond op de foto is niet de hond uit het verhaal). Beeld © Getty

In het Brabantse Goirle is een 11-jarige jongen naar het ziekenhuis gebracht omdat hij door een Duitse staande in zijn gezicht is gebeten. De hond was vastgebonden aan een paaltje bij een sportclub.

Hoe ernstig de 11-jarige jongen eraan toe is, is niet bekend. Dat laat de politie via Twitter weten. Het bijtincident gebeurde bij voetbalvereniging Voab in Goirle tijdens een groot jeugdtoernooi. De hond was met zijn eigenaar naar een voetbalwedstrijd. Na afloop ging de eigenaar nog wat napraten in de sportkantine en legde het dier buiten vast aan de ketting. 

'Ik ben gebeten' 

"Ineens riep een jongen: 'ik ben gebeten'", vertelt Aart Santegoets, jeugdvoorzitter van de voetbalclub, aan RTL Nieuws. "We dachten eerst een wesp of een bij. Toen bleek het een hond te zijn. We hebben meteen de ambulance gebeld." 

Santegoets is met het kind meegereden naar het ziekenhuis en weet dat de bijtwonden daar bij de jongen zijn gehecht. "Het was gelukkig niet vol in het gezicht, meer in zijn onderkaak en bij zijn mond." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze 21 bijthonden worden als risicohonden bestempeld

Aan een paaltje

De jongen zou het dier zelf hebben benaderd, zo laat een politiewoordvoerder van de politie aan RTL Nieuws weten. 

De hond is in beslag genomen en naar een asiel gebracht, de jongen is nog in het ziekenhuis in Tilburg. De politie twittert dat er een onderzoek komt naar het incident. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nick (3) verrast met motortocht, een jaar na bijtincident met vier honden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`