Goed nieuws

Gestolen instrumenten van fanfarekorps voor gehandicapten weer terecht

15 juni 2019 18:26 Aangepast: 15 juni 2019 18:30
Beeld © Drumband Blij met muziek

Goed nieuws voor de leden van het Haarlemse fanfarekorps voor verstandelijk gehandicapten. De instrumenten die in de nacht van woensdag op donderdag werden gestolen, zijn weer terecht. Ze werden teruggevonden in Beverwijk.

Fanfarekorps 'Blij met muziek' is heel erg blij. "Onze repetitieruimte die donderdag nog zo leeg was, puilt inmiddels uit van eigen en geleende instrumenten", schrijft de band op Facebook. "Een groot deel van ons instrumentarium is in goede staat teruggevonden. Helaas waren er wel wat instrumenten beschadigd en missen wij nog enkele instrumenten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rieu koopt nieuwe instrumenten voor bestolen fanfare

André Rieu had gisteren aangeboden te betalen voor vervangende instrumenten, maar dat is nu niet meer nodig. 'Blij met muziek' heeft inmiddels contact gehad met de wereldberoemde violist. "Hij is ook erg blij met dit goede nieuws, maar gaat nog kijken of hij alsnog iets voor ons kan betekenen."

Volgens de politie zijn de instrumenten gedumpt door een man die in een grijze bestelbus reed. De politie roept getuigen of mensen die meer weten van de diefstal op zich te melden.

"Onze repetitieruimte die donderdag nog zo leeg was, puilt inmiddels uit van eigen en geleende instrumenten." "Onze repetitieruimte die donderdag nog zo leeg was, puilt inmiddels uit van eigen en geleende instrumenten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore