Weerbericht

Ook na stortregen komt zonneschijn

15 juni 2019 08:59 Aangepast: 15 juni 2019 09:07
Archieffoto van een herfstige zomerdag. Beeld © ANP

We hebben vanochtend al een flinke bak met water over ons heen gekregen, op sommige plekken in het westen is zelfs voor een halve maand aan regen gevallen. Maar na (stort)regen komt zonneschijn, stelt weerman Brian Verhoeven van Buienradar ons gerust.

"In de loop van de middag zal het zonnetje door moeten komen. België zit nu nog vol bewolking, maar in Frankrijk zie ik al opklaringen op de satellietbeelden. Het noorden van Nederland ziet de zon vandaag waarschijnlijk pas als laatste."

's Middags droog

In de loop van de ochtend is er steeds minder kans op regen en in de middag wordt het ook in het noorden droog. Maar, waarschuwt Verhoeven, vanmiddag kan hier en daar een buitje ontstaan. "Een klap onweer valt daarbij niet uit te sluiten."  Het wordt een graad of 18 in het noordwesten tot 22 graden in het zuidoosten.

 

Dinsdag en woensdag zomers 

Zondag laat de zon zich opnieuw zien, maar later op de dag krijgen de stapelwolken de overhand en ontpoppen die zich hier en daar tot een bui.

Voor het echte zomerweer moeten we wachten tot de werkweek weer begint. Vooral op dinsdag en woensdag loopt de temperatuur op tot boven de 25 graden. Eerst is het droog en zijn er perioden met zon. Woensdag lijkt 's avonds de warmte verdreven te worden en kunnen er onweersbuien ontstaan. Vanaf donderdag wordt het minder warm en vallen er geregeld buien. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eindelijk, zomerweer in aantocht!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore