Nog geen uitslag

Problemen Calvijn College stuk groter: eindexamenkandidaten blijven in onzekerheid

14 juni 2019 19:02 Aangepast: 14 juni 2019 19:58
Archieffoto van een eindexamen.

De onduidelijkheid voor de eindexamenleerlingen van het Calvijn College in Amsterdam blijft nog zeker tot na het weekend duren. De schoolleiding maakt zojuist bekend dat er meer problemen zijn gevonden en dat ze nog zeker het hele weekend nodig hebben om uit te zoeken of het kan worden opgelost.

Tot nu werd gedacht dat alleen een eerdere toets Engels, die meetelt voor het eindexamencijfer nooit werd gemaakt. Nu blijken de problemen veel groter. Bij meer vakken is het mis.

'Meerdere cijfers'

Er blijken 'meerdere cijfers' niet in het examensysteem te staan, schrijft de school in een verklaring, "Het is onduidelijk of dit komt doordat er toetsen niet zijn gemaakt, of dat cijfers niet zijn ingevoerd. We zoeken dit vanaf nu uit, werken hier het weekend aan door en hebben daarover maandagochtend aanstaande een afspraak met de Inspectie van het Onderwijs." 

Zo'n 80 eindexamenkandidaten van de VMBO-kaderklassen wachten nu al twee dagen op een bericht of ze geslaagd zijn of niet. Woensdag kregen alle Nederlandse eindexamenkandidaten bericht, maar de scholieren van het Calvijn niet. Gehoopt was dat er vandaag een einde zou komen aan die onduidelijkheid.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Leerlingen Calvijn College nog altijd geen examenuitslag: 'Al dagen op van de zenuwen'

'Te voorbarig'

Een woordvoerder van de Onderwijsinspectie wil niet ingaan op de vraag of nu het hele examenresultaat op losse schroeven staat, zoals een jaar geleden gebeurde in Maastricht.

"Dat is nog veel te voorbarig. De opdracht is nu voor de school om per leerling te kijken welke opdrachten ze hebben gemaakt en welke cijfers daarbij horen. Is er voldaan aan de eisen die we stellen. Dat zoeken we nu uit."

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vraagtekens bij en masse ongeldig verklaren examens VMBO Maastricht

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore