Drama in Goes

Verdachte doodrijden Alicé en Miki huilt tijdens woorden nabestaanden

14 juni 2019 10:28 Aangepast: 14 juni 2019 11:55
Alicé en Miki. Beeld © Eigen foto.

Het Openbaar Ministerie eist 5 jaar cel tegen de 20-jarige man die ervan verdacht wordt in oktober in Goes twee fietsers te hebben doodgereden. Ook zou hij een rijontzegging van vijf jaar moeten krijgen.

De 20-jarige Sven M. uit Kloetinge maakte vlak nadat hij zijn rijbewijs had gehaald, meerdere verkeersovertredingen. Hij kreeg twee boetes voor te hard rijden, werd een keer gepakt met alcohol op en de politie had hem eens aangesproken omdat hij een drukke parkeerplaats op scheurde.

Paniek

Vorig jaar ging het goed mis. M. reed veel te hard en had alcohol gedronken toen hij de 33-jarige Alicé uit Goes en haar 30-jarige vriend Miki uit Macedonië doodreed. Aanvankelijk reed hij door, pas een stuk later stopte hij. "Echt heel dom, zo stom. Ik was in paniek", zei hij daarover in de rechtbank in Middelburg.

Alicé en Miki waren pas twee weken samen in Nederland. Alicé en Miki zouden samen hun leven gaan opbouwen in Zeeland. Ze waren op het moment van het ongeluk op de terugweg van een feestje van vrienden, om te vieren dat ze eindelijk in Nederland waren.

Harteloze moordenaar

De zussen van beide slachtoffers legden in de rechtbank emotionele verklaringen af, naast een meegenomen grote foto van het stel. M. hoorde het huilend aan. "Jouw tranen betekenen niets voor mij. Je bent een harteloze moordenaar", zei de zus van het Macedonische slachtoffer tegen hem.

De zus van de overleden vrouw zei dat hun wereld is ingestort. "Ons leven heeft zijn glans verloren. Zij komen nooit meer terug."

De auto waar het ongeluk mee gebeurde. De auto waar het ongeluk mee gebeurde.

Politie niet gezien

Voor het ongeluk reed er al een politieauto achter Sven M. Dat had hij naar eigen zeggen niet gezien. De rechter vindt dat moeilijk te geloven. "Het is 4 uur 's nachts, er is nauwelijks verkeer op de weg en u ziet de politieauto achter u niet rijden."

M. had al een aantal maanden voor het ongeluk een cursus gevolgd over alcohol in het verkeer. Hij moest ook nog een gedragscursus volgen, maar twee maanden daarvoor had hij de aanrijding. Sindsdien zit hij in de cel.

Hij was door de rechtbank kort vrijgelaten uit voorarrest, in verband met zijn jeugdige leeftijd, maar het Openbaar Ministerie ging tegen die beslissing begin dit jaar met succes in beroep.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore