Vermiste vrouw

Politie zoekt opnieuw naar Anja Schaap op vindplaats handtas

13 juni 2019 13:49 Aangepast: 13 juni 2019 19:46
Beeld © Politie Den Haag eo

De politie is teruggekeerd naar de plek in Katwijk waar eerder de handtas van de vermiste Anja Schaap werd gevonden. Dat heeft vandaag geen bijzonderheden opgeleverd, meldt de politie.

Op 1 juni vond de politie de tas van Schaap in het water aan de Melkweg in Katwijk. Er werd toen met speciale apparatuur en duikers naar haar gezocht, maar niets gevonden. Dat de politie vanmiddag naar precies dezelfde plek terugkeerde, is niet heel raar, zegt de woordvoerder. "Ik snap dat het gek klinkt, maar mensen worden wel vaker pas veel later in het water gevonden."

Anja Schaap (33) wordt sinds 29 mei vermist. Anja Schaap (33) wordt sinds 29 mei vermist.

Anja Schaap (33) verdween in de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 mei. Ze verliet die nacht een café in Katwijk en is sindsdien niet meer gezien.

De afgelopen weken zijn er diverse zoekacties geweest. Vrijdag werd met honderd vrijwilligers gezocht in de duinen tussen Katwijk en Noordwijk. Eerder werden ook sloten in de omgeving van haar huis doorzocht.

Onzekerheid een hel

De familie van Schaap noemt de onzekerheid over haar verdwijning een hel. "Lieve Anja, weer een dag voorbij zonder dat we je hebben gevonden. Wat een hel is dit. Hele dagen zoeken we je met z'n allen."

Volgens de politie komen er nog steeds tips binnen, die door het onderzoeksteam worden nagetrokken. De politie laat weten nog steeds 'onverminderd' bezig te zijn met het onderzoek. "We hopen haar nog altijd in goede gezondheid te vinden. We houden alle scenario's open."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore