Slecht nieuws

Zenuwslopend: extra lang wachten op examenuitslag

12 juni 2019 15:06 Aangepast: 12 juni 2019 21:09
Leerlingen op een gymnasium in Den Haag krijgen hun cijferlijsten uitgereikt. Beeld © ANP

Zenuwslopende uren voor havoscholier Willem uit Bilthoven, die na 13.00 uur gebeld zou worden met zijn examenuitslag. Door een storing liet het telefoontje lang op zich wachten. "Ik ben wel heel erg gespannen."

Door een technische storing in het leerlingvolgsysteem moesten duizenden eindexamenkandidaten langer wachten om te horen of ze geslaagd of gezakt zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tienduizenden eindexamenleerlingen moeten langer wachten op uitslag

'Iedereen baalt'

Willem is één van die leerlingen. Als we hem rond kwart over twee 's middags bellen (op de telefoon van zijn moeder, zodat hij op zijn eigen nummer bereikbaar blijft), zit hij thuis te gamen. "Ik probeer mezelf af te leiden, want ik ben eigenlijk toch wel heel nerveus."

Op zijn telefoon stromen de appjes binnen van klasgenoten die in hetzelfde schuitje zitten. "Iedereen baalt dat het zo lang duurt. Je zou denken: de overheid regelt dit, dus dat komt wel goed. Maar niet dus. Dit is wel een heel onhandig moment om een steekje te laten vallen."

Herkansen

Willem zou al ruim een uur geleden gebeld worden door zijn mentor met de uitslag. "Ik ben sowieso gespannen, want ik sta er niet fantastisch voor. Maar ik heb nog wel goede hoop."

Iets na half drie komt het verlossende woord alsnog, en blijkt dat Willem nog meer pech heeft. Hij is (nog) niet geslaagd. "Ik fiets dadelijk naar school voor mijn cijferlijst, dan hoor ik welk vak ik kan herkansen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore