Geweld op voetbalveld

Grensrechter die keeper knock-out sloeg 3 jaar geschorst

12 juni 2019 09:08 Aangepast: 12 juni 2019 09:42
De grensrechter links wordt tegengehouden, rechts ligt de keeper op de grond. Beeld © Rowin van Diest

Een 34-jarige grensrechter van de Haarlemse voetbalclub Geel-Wit die eind maart een keeper van UNO uit Hoofddorp neersloeg is drie jaar geschorst door de KNVB.

Dat bevestigt een woordvoerder van de KNVB na berichtgeving van het Noordhollands Dagblad. De schorsing ging op 1 april in, waardoor de man in 2022 weer lid mag worden van een voetbalclub.

Gefilmd

De mishandeling vond plaats tijdens een grotere vechtpartij op het veld, die deels gefilmd werd. Op die beelden is de klap van de grensrechter goed te zien. Hij sloeg de keeper (24) van achteren neer. Hij viel op de grond en hield daar een hersenschudding aan over.

Op 27 augustus moet de verdachte voorkomen bij de politierechter vanwege de klap. Ook is hij door zijn club geroyeerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grensrechter die doelman bewusteloos sloeg, wordt vervolgd

Zware straf

Een woordvoerder van de KNVB laat weten dat de straf van 36 maanden zwaar is. De bond wil hiermee aangeven dat dit niet door de beugel kan. Normaal gesproken wordt 30 maanden schorsing geëist voor een vergelijkbaar vergrijp.

Nog vier spelers zijn geschorst naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd. Hun straffen liepen uiteen van vijf wedstrijden tot vijf maanden. Daarnaast hebben UNO en Geel-Wit een boete gekregen. UNO kreeg punten in mindering en Geel-Wit trok het eigen team terug uit de competitie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geel-Wit schorst grensrechter die keeper knock-out sloeg: 'We bieden excuses aan'

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore