Van fiets getrokken

Vrouw bang na poging tot ontvoering in Vlijmen: 'Durf hier niet meer te komen'

12 juni 2019 09:56 Aangepast: 12 juni 2019 10:05
De Moerputtenweg richting Den Bosch. Beeld © Opsporing Verzocht

Een 59-jarige vrouw die vorige maand ternauwernood ontsnapte aan een ontvoering in het Brabantse Vlijmen, heeft gisteravond in Opsporing Verzocht verteld over die angstige ervaring. De vrouw was op 6 mei onderweg naar haar werk, toen ze rond 22.30 uur van haar fiets werd getrokken op de Moerputtenweg richting Den Bosch.

De poging tot ontvoering heeft de vrouw erg angstig gemaakt. Ze durft in ieder geval niet meer naar haar werk in Den Bosch te fietsen. "Ik heb het nog wel geprobeerd, maar het werkt niet", vertelde ze. "Datgene wat ik altijd fijn vond, is er eigenlijk niet meer. Ik durf hier niet meer te fietsen."

'Anders zou hij me doden'

De vrouw werd op een verlaten fietspad ingehaald door een auto. "Hij haalde me in, keerde om en reed recht op me af. Ik kon nog maar net uitwijken, maar werd wel behoorlijk afgeremd."

De automobilist overmeesterde de vrouw en trok haar naar de grond. "Ik gooide mijn mobiel weg, in de hoop dat het hem daarom te doen was. Maar dat interesseerde hem blijkbaar niets. Hij gaf aan: als ik meewerkte, zou er niets gebeuren. Anders zou hij me doden."

De man probeerde de vrouw in zijn auto te trekken. "Ik moest instappen, maar dacht: als ik dat doe, weet ik niet waar ik uitkom. Dus dat doe ik niet. Dan is het voorbij. Dan is er helemaal niets meer." De vrouw wist de deur van de auto dicht te trappen en vluchtte. Ook haar belager ging ervandoor.

Compositietekening

De politie is op zoek naar de man die de vrouw aanviel. Ze heeft een compositietekening van de verdachte verspreid. Het gaat om een waarschijnlijk lichtgetinte man van tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij heeft een normaal tot breed postuur en is zo'n 1.80 tot 1.85 meter lang. Zijn hoofd was kaalgeschoren, hij heeft een brede neus en zijn ogen staan ver uit elkaar.

De politie vraagt mensen die meer weten over de ontvoering om zich te melden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore