Opnieuw de weg op

Aangepaste stint deze week gekeurd door RDW

11 juni 2019 22:09 Aangepast: 11 juni 2019 23:24
Beeld © ANP

Een aangepaste versie van de stint, het voertuig waarin na een ongeval in Oss vier kinderen omkwamen, wordt deze week gekeurd door de RDW.

Dat zegt de bedenker en fabrikant van de stint, Edwin Renzen, tegen RTL Nieuws. Hij bevestigt daarmee berichtgeving in het AD.

Pre-keuring

Het gaat volgens Renzen om een 'pre-keuring'. "We hebben vanochtend een eerste voertuig aangeleverd bij de RDW. Die gaan het voertuig keuren en dan komt daar een oordeel uit en horen we of we dingen moeten aanpassen."

De RDW bevestigt dat. "Dit is nog niet de formele beoordeling door de RDW. Daarvoor moet er eerst sprake zijn van een formele aanvraag voor de stint. Die heeft de fabrikant nog niet ingediend." De nu gedane beoordeling stelt de fabrikant in de gelegenheid te checken of hij op de goede weg is met zijn aanpassingen.

Nieuwe eisen

"We hebben het nieuwe voertuig nagenoeg volgens alle nieuwe eisen gebouwd. Zo remt de verbeterde stint niet langer op de motor", zegt Renzen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De wonderbaarlijke wederopstanding van de stint: vijf vragen en antwoorden

In april ging de Tweede Kamer akkoord met strengere eisen van de elektrische bolderkar. Volgens Renzen betekent dat dat de stint nu 'als een bijna volwaardige auto' wordt gekeurd.

1500 stints de weg op

Renzen hoopt dat de keuring snel is afgerond. "Ons doel is om voor het einde van de zomervakantie 1500 nieuwe stints te leveren. Dat wordt krap, maar ik denk dat we dat gaan redden."

Vorig jaar september werd een stint in Oss door een trein aangereden. Daarbij kwamen vier kinderen om het leven. De stint werd daarna van de weg gehaald.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vernieuwde stint in nieuwe schooljaar weer de weg op

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`