Doodgestoken hardloper Hidde

Buren van Groningse moordverdachte erg geschrokken: 'Het is tien meter naar zijn huis'

11 juni 2019 21:18
Het huis waarin de verdachte woont. Beeld © RTL Nieuws / Symen Bosma

De 26-jarige man die gezocht werd vanwege betrokkenheid bij de moord op hardloper Hidde Bergman in Groningen, woonde in een studentenhuis in het centrum van de stad. Zijn buren vinden het een 'raar idee' dat hij al die tijd naast hen woonde. "Daar schrik ik toch wel van."

Hidde werd op 14 mei rond 19.15 uur doodgestoken op het Jaagpad in Groningen. Afgelopen zaterdag werd de verdachte aangehouden. In eerste instantie voor het vernielen van een auto, later ook voor betrokkenheid bij de moord op Hidde.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie arresteert 26-jarige Groninger in moordzaak hardloper Hidde

De 22-jarige Bo Blömer woont in een studentenhuis in de straat van de moordverdachte. "Ik weet nog dat ik onlangs in de buurt van het Jaagpad reed en dat ik toen een vriendin beloofde dat ik zou bellen als ik veilig thuis was", vertelt de studente. "Het is een raar idee dat hij toen hier waarschijnlijk juist zo’n twintig meter vandaan was."

Bo Blömer Bo Blömer

'Veel agenten'

Studente Dieke de Vries (24) heeft de arrestatie zaterdagmiddag meegemaakt. "Er waren veel agenten in dit kleine steegje", vertelt ze. "Ik heb hem afgevoerd zien worden, maar heb hem niet herkend. Ik had hem ook zeker niet van de compositietekening herkend."

De 77-jarige Trijn Looden woont pal om de hoek. Ook zij zag zaterdag de politie in de buurt. "Ik dacht dat ze weer voor mensen van Vindicat waren gekomen", zegt ze. "Dat die kerel hier woont, daar schrik ik toch wel van."

Studentenhuis

Student Tom Banga (23) vertelt dat het huis waarin de verdachte woont, geen verenigingshuis is. "Het is een studentenhuis, met allemaal zelfstandige kamers." Met de bewoners van het pand heeft hij geen contact. "Het is ook vaak een komen en gaan. Sommigen blijven lang, anderen kort. Deze jongen woonde er blijkbaar net."

Bart Rijkers (links) en Tom Banga. Bart Rijkers (links) en Tom Banga.

Zijn huisgenoot Bart Rijkers (24) vindt het een 'gek idee' dat de verdachte zo dichtbij woont. "Het is echt tien meter naar zijn huis."

Van de arrestatie hebben de twee huisgenoten niet veel meegekregen. "Er liepen agenten in burger, die al een tijd de boel aan het verkennen waren, vertelt Banga. "Maar op dat moment hield hier niemand rekening met het feit dat het om de Jaagpadmoord gaat." Hij vindt het ook een 'raar idee' dat zijn buurman daarvan verdacht wordt. "Maar ik voel me er niet onveiliger door."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore