Na 9 jaar

Weervrouw Marjon de Hond maakt tv-comeback bij RTL: 'Super'

11 juni 2019 14:23 Aangepast: 11 juni 2019 16:34
Marjon de Hond Beeld © RTL

Donderdag keert Marjon de Hond, een van de bekendste weervrouwen van Nederland, terug op televisie. Zij zal in de uitzending van EditieNL om 18:15 uur haar eerste weerbericht in dienst van RTL Weer en Buienradar presenteren. 

Daarmee is De Hond één van de nieuwe aanwinsten in het team van weerpresentatoren van RTL.

Plaknacht 

Marjon de Hond (47) was van 1999 tot 2010 een van de vaste presentatoren van de weerberichten in het NOS Journaal. Ze haalde in 2005 zelfs de 'nieuwe woordenlijst' van de Van Dale met de door haar bedachte term 'plaknacht' voor een warme, zwoele zomernacht. 

Na haar vertrek bij de NOS heeft ze zich een aantal jaren volledig op haar gezin gericht en werkte ze freelance als weervrouw bij Omroep Flevoland. Ook volgde ze een studie orthomoleculaire voedingsleer.

Perfect moment

Voor Marjon kwam de kans bij RTL Weer en Buienradar op een perfect moment: "Ik vind het super om in zo'n team te mogen werken en ik heb zin om weer terug te keren op het landelijke podium. Het is fijn om richting het grote publiek een belangrijke maatschappelijke rol te vervullen. Iedereen praat altijd over het weer en iedereen vindt er wat van."

Nieuw talent 

Met de komst van Marjon de Hond is het team van RTL Weer en Buienradar een ervaren kracht rijker. Naast de vaste gezichten Nicolien Kroon, William Huizinga en Maurice Middendorp krijgt het team versterking van nieuw talent.

RTL Nieuwsverslaggever Marc de Jong gooide na ruim 25 jaar het roer om bij zijn werkgever RTL en volgde dit jaar een intensieve, meteorologische opleiding. 

Meteoroloog Martijn Dorrestein maakt de overstap van Defensie naar RTL en wordt opgeleid tot all-round weerpresentator. Beiden zullen binnenkort hun opwachting maken op nationale televisie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`