Zon komt terug

Mooi weer op komst: vrijdag lokaal 27 graden, volgende week wellicht zomers

11 juni 2019 10:23 Aangepast: 11 juni 2019 10:30
Terrasweer op komst!

Wie vanochtend naar buiten kijkt, zal het nauwelijks geloven, maar het wordt deze week toch echt mooi weer.

Vandaag, morgen en donderdag geven nog een wisselvallig weerbeeld. Vanochtend begon triest, maar in de loop van de dag wordt het beter. Her en der breekt de zon door, en het wordt zo'n 19 à 20 graden.

Vrijdag weersomslag

Tegen de avond gaat het weer regenen, en het wordt een natte nacht. Morgenochtend regent het flink door, maar 's middags wordt het overwegend droog. Ook donderdag is het overwegend wisselvallig.

De weersomslag vindt vrijdag plaats. Het wordt die dag heerlijk zomerweer, met gemiddeld zo'n 24 graden, zegt Buienradar-meteoroloog Martijn Dorrestein. Lokaal kan de temperatuur in het oosten van het land zelfs oplopen tot 27 graden. 

Ook zaterdag mooi

Ook zaterdag laat de zon zich ruimschoots zien, al is er kans op een buitje. De temperatuur gaat wel iets naar beneden. Aan de kust wordt het zo'n graad of 20, maar in het oosten kan nog steeds de 25 à 26 graden worden aangetikt.

Extreem warm en koud, 2018 brak bijna alle weerrecords

2018 was een historisch weerjaar. Hitterecords, de meeste zonne-uren, dodelijke stormen en ook extreme kou. Het kwam vorig jaar allemaal voorbij.

Zondag is er volgens Dorrestein kans op licht gespetter, en daalt de temperatuur iets, maar maandag lijkt het weer een stuk beter te worden. Het wordt een mooie, droge dag, met zo'n 23 graden gemiddeld.

Zomerse week?

En dat zou weleens het begin van een zomerse week kunnen worden, met temperaturen rond de 25 graden. Voorlopig lopen de weermodellen echter nog te veel uiteen om dat nu al met zekerheid vast te kunnen stellen, zegt Dorrestein.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore