Net weer terug in Nederland

De Nederlandse Cécile ging viral in Brazilië, maar wist niet waarom

10 juni 2019 19:06 Aangepast: 11 juni 2019 10:24
Xuxa en Cécile. Beeld © Getty Images/Instagram Cécile

Zonder dat de Nederlandse Cécile Loreen (28) het wist, vergaapten duizenden Brazilianen zich aan haar foto's. Ze blijkt namelijk enorm te lijken op een Braziliaanse televisiester. Ze hield er een snoepreis naar Brazilië met televisieoptreden aan over en nu blijven de aanbiedingen binnenstromen. "Het lijkt een droom."

Het begon allemaal eind 2017, toen Céciles Instagram-account in aantal volgers bleef groeien. "Ik kreeg toen steeds comments met het woord 'Xuxa' erin. Ik haalde het door Google Translate, maar daar werd ik niet veel wijzer van", vertelt Cécile aan RTL Nieuws. 

'Xuxa'

Volgers begonnen haar ook foto's te sturen met daarop ene Xuxa, een Braziliaanse superster die vroeger kinderprogramma's presenteerde. "Ze zeiden: 'weet je wel hoe belangrijk deze vrouw voor ons Brazilianen is? We zijn met haar opgegroeid.' En ik leek op haar."

Nadat Cécile een foto van die Xuxa op haar Instagram deelde, ging ze viral. "Dat was al een droom. Een vriendin had toen een app gedownload, waarbij je steeds 'ka-ching' hoorde als je een nieuwe volger had. Dat 'ka-ching, ka-ching' bleef maar doorgaan, echt ongekend."

Dit is de foto waardoor Cécile viral ging:

Cécile is net weer terug uit Brazilië, waar ze door een groot televisiestation was uitgenodigd om in een tv-programma te verschijnen. Alles werd voor haar en haar vriendin, die nu ook haar manager is, betaald: het eten en drinken, de vlucht, hun eigen luxe suites en, niet geheel onbelangrijk, de beveiligers. 

'Surrealistisch'

En die beveiligers bleken nodig, gezien alle aandacht die ze kreeg. "Mensen waren aan het shaken dat ik er was en wilden met me op de foto. Ik voelde me een superster, het was hilarisch en surrealistisch."

De ontmoeting tussen Xuxa en Cécile. De ontmoeting tussen Xuxa en Cécile.

Zelf stond ze ook te shaken, toen ze Xuxa daadwerkelijk ontmoette in het programma. "De programmamakers hadden gezegd dat Xuxa niet aanwezig kon zijn, maar ineens stond ze voor me. Ze was zo lief. Ze ging me helemaal knuffelen en geruststellen omdat ik zo aan het trillen was."

Gelijkenis

Xuxa zag de gelijkenis tussen Cécile en haarzelf ook. "Ze zei: 'Je lijkt meer op mij dan mijn eigen dochter!'"

Cécile op de foto met een fan. Cécile op de foto met een fan.

Sinds haar televisieoptreden stromen de aanbiedingen uit Brazilië binnen. "Een bekend schoenenmerk wil met me in zee. Achteraf bleek dat ik met de creative director van het merk op de foto ben gegaan, maar dat heb ik in de drukte niet eens doorgehad", lacht ze.

Cécile heeft met een vriendin een eigen modelijn, die ze nu gaan uitbreiden met scruncies. De scruncie die Cécile al jarenlang in haar haren draagt, blijkt in Brazilië namelijk nota bene naar Xuxa vernoemd te zijn: xuxhinha. 

'Overweldigend'

Ze is ook benaderd door onder meer een PR-bureau, dat haar nog bekender wil maken in Brazilië. "Maar ik spreek niet eens Portugees", lacht ze. 

De aanbiedingen gaat ze binnenkort rustig bekijken, maar het hele avontuur moet eerst nog bezinken. "Het is allemaal zo overweldigend. Je moet me echt knijpen, want het lijkt allemaal nog steeds een droom."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore