Roparun

'Laffe actie': vandalen strooien punaises op weg in Steenbergen bij Roparun

10 juni 2019 15:50
Archieffoto van de Roparun. Beeld © ANP

Op de route van de Roparun, ter hoogte van Steenbergen, zijn door onbekenden punaises gestrooid. Daardoor kregen begeleiders lekke banden en stonden teams soms wel 90 minuten stil. "Wat een laffe actie."

"Wie doet zoiets?" vraagt deelnemer Cor de Kroon zich af. Samen met zijn collega's van de oncologieafdeling van het Leids Universitair Medisch Centrum deed hij mee aan de Roparun. Dat is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer, waarbij mensen in teamverband van Parijs en Hamburg naar Rotterdam rennen. Dit doen ze om geld op te halen voor mensen met kanker.

"We kregen een appje van de organisatie op onze telefoon, dat we op bepaalde plekken moesten uitkijken voor punaises. Toen we daar kwamen, zag ik dat het er echt veel waren. Op twintig plekken lagen handen vol. Ik ben verdrietig dat mensen dit doen."

Vertraging

Het team van Cor liep flink vertraging op omdat twee begeleiders die op de fiets meereden, een lekke band kregen. "Echt heel vervelend. Je bent aan het sporten, je zit er lekker in en je wilt zo snel mogelijk in Rotterdam zijn."

Ook burgemeester Ruud van den Belt van de gemeente Steenbergen is woest. "Ik kan er met mijn hoofd niet bij", laat hij aan Omroep Brabant weten. "Een ontzettend laffe actie. Ik heb er geen woorden voor."

Wel was hij blij dat de 'positieve sfeer overheerste'. "Gelukkig was er een warm welkom voor de deelnemers."

 

Wie doet zoiets? 

Ook op Twitter reageren deelnemers, begeleiders en andere betrokkenen verbolgen. "Ik blijf me verbazen over de mafklappers in deze maatschappij. En dan druk ik me zwak uit", zo laat iemand weten. "Wat een zieke geesten lopen er toch rond", twittert Caroline Aafjes.  

Positieve kant

Gerben van Dijk, burgerraadslid, laat weten dat alle fietsbanden van zijn team plat zijn en dat dat zorgt voor een flinke vertraging. Maar hij wil wel graag een goed gevoel aan de run over houden, dus sluit zijn tweet af met: "Positieve kant aan deze ellende: je kan langer doneren..."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vandalisme vaak niet bij politie gemeld

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore