Over de kop

Duitsers proberen auto onder bosjes te verstoppen na aanrijding in Zeeland

08 juni 2019 22:38 Aangepast: 08 juni 2019 22:42
De Vlaketunnel, archieffoto Beeld © ANP

Na een aanrijding op de A58 in de Vlaketunnel bij het Zeeuwse Kruiningen heeft Duits stel hun auto proberen te verstoppen. Een getuige had door dat er iets niet in de haak was en zorgde dat de politie ze in kon rekenen.

Volgens de politie werd een 53-jarige man uit Naarden van achter aangereden. Hij sloeg over de kop, kwam tegen de wand van de tunnel tot stilstand, maar bleef wonderwel ongedeerd. De snelweg was na het ongeval enige tijd afgesloten.

De auto die het ongeluk veroorzaakte, ging er daarna vandoor zonder de schade af te handelen. Het slachtoffer verklaarde dat het om een auto met een Duits kenteken ging.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie vindt langs A58 114 kilo MDMA in verborgen autoruimtes

Kentekenplaat verloren

Omdat de auto een kentekenplaat verloren had, was het voor de politie snel duidelijk naar wat voor voertuig ze op zoek waren. Niet veel later hadden ze al beet.

In het even verderop gelegen Kapelle zag een getuige een Duitse auto, met maar één kentekenplaat door een man en een vrouw verstopt worden onder een paar bosjes. Omdat het allemaal nogal verdacht leek, besloot hij even naar ze toe te lopen.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zuidhorn, Korendijk en Kapelle zijn veiligst

Onder invloed

De Zeeuw bood aan om te helpen, waarna het stel vroeg of hij ze tegen betaling naar Duitsland wilde brengen. De getuige belde de politie, die snel ter plaatse was om het koppel in te rekenen.

Het gaat om een man van 34 en een vrouw van 27 jaar. Volgens de politie waren ze allebei onder invloed van alcohol. Ze zijn naar het politiebureau gebracht om een verklaring af te leggen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`