Ga naar de inhoud
Politie waarschuwt

'Steeds meer ijzerdraden over mountainbikeroutes gespannen'

Vorig jaar in juni werd er in Gieten ook al een draad gevonden. Beeld © Facebook | MTB Assen

Mountainbikers in het noorden van Nederland worden door de politie gewaarschuwd voor dradenspanners. Eind april raakte een fietser ernstig gewond in Drouwen, Drenthe. Na dat incident zijn er bij de politie meerdere meldingen binnengekomen van ijzerdraden die zijn gespannen over veelgebruikte routes.

De mountainbiker in Drenthe ging onderuit tegen een draad die tussen twee bomen was gespannen op ongeveer 1,50 meter hoogte. De politie zegt over deze zaak tegen Dagblad van het Noorden: ''Dit is op zijn minst poging tot zware mishandeling, mogelijk zelfs poging tot doodslag.'' Zij zijn op zoek naar een oudere man die mogelijk in het bezit is van een witte bestelauto.

''Waarschuw ons direct als je zo’n draad ziet'', laat de politie weten. ''En blijf er af, waarschuw andere mountainbikers en blijf bij het draad totdat de politie er is. Dan kunnen we direct omgevings- en sporenonderzoek doen.''

Verwondingen

Deze week was het opnieuw raak. Donderdag is een strak gespannen ijzerdraad gevonden in Gieten, eveneens in Drenthe. Daarbij liep een mountainbiker verwondingen in zijn hals op.

Paul Valkenburgh van de politie Noord-Nederland en wijkagent Theo Dieterman zeggen over die situatie: ''Gelukkig kan hij het navertellen. Het baart ons zorgen dat er nu op verschillende plekken zulke draden over mountainbikeroutes zijn gespannen.''

Touw
Lees ook
Touw over de weg gespannen in Tull en 't Waal: 'Wat dacht je?'