Verkeerde weghelft

Maaltijdbezorger overleden na frontale botsing in Rotterdam

07 juni 2019 22:13
De snelweg bij Akkrum na de kettingbotsing. Beeld © Jaring Rispens

Een maaltijdbezorger is in Rotterdam overleden door een aanrijding. De 21-jarige Rotterdammer kwam door nog onbekende oorzaak met zijn scooter op de verkeerde weghelft terecht. Daar botste hij tegen een tegemoetkomende auto op.

De man reed op de Van de Burgemeester Oudlaan in Rotterdam. Hij werd nog gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten. De man overleed ter plaatse.

Maaltijdbezorgers zijn vaker betrokken bij een ongelukken. Het komt zeker twee keer per week voor, blijkt uit cijfers die de onderzoeksredactie van RTL Nieuws in april verzamelde. De inspectie SZW, de vroegere arbeidsinspectie, maakt zich zorgen en gaat extra controles uitvoeren.

Lijkt sprake van toename

In Nederland rijden naar schatting zo’n 20.000 maaltijdbezorgers rond op fietsen, elektrische fietsen, scooters, op brommers en in de auto. Per jaar brengen zij 100 miljoen maaltijden rond. Het aantal ongelukken waarbij ze zijn betrokken, lijkt toe te nemen.

Ook vakbond FNV heeft het vermoeden dat sprake is van een toename. "In gesprekken met maaltijdbezorgers herkennen we dit beeld", zegt een woordvoerder. "Het gebeurt regelmatig dat rijders tijdens het werk vallen of een ongeluk krijgen en daar letsel bij oplopen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Elke week een maaltijdbezorger gewond naar het ziekenhuis

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore