Veilig Verkeer Nederland

'Iedere maaltijdkoerier in Nederland moet op verkeersles'

07 juni 2019 08:05 Aangepast: 07 juni 2019 09:11
Maaltijdbezorging, ter illustratie Beeld © ANP

Als het aan Veilig Verkeer Nederland ligt, krijgen alle maaltijdbezorgers in Nederland verkeersles. Een proef daarmee in Harderwijk zou moeten worden uitgerold in de rest van het land.

Bezorgbrommers lopen bijna zes keer vaker schade op dan een privébrommer, blijkt uit cijfers over 2017 en 2018. Het gemiddelde schadebedrag bij koeriers ligt ook 75 procent hoger. Dat laatste komt door relatief meer letselzaken.

10.000 werknemers

De Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers, waarin bedrijven als Domino's Pizza, New York Pizza, Taco Mundo en Febo zijn vertegenwoordigd, wil samen met onder meer Veilig Verkeer Nederland de verkeersveiligheid van maaltijdbezorgers en overige weggebruikers verbeteren.

De bezorgketens vertegenwoordigen meer dan 600 vestigingen en 10.000 werknemers in de bezorgbranche.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Elke week een maaltijdbezorger gewond naar het ziekenhuis

Grote risicogroep

"De ondernemers in de maaltijdbezorging werken met jonge verkeersdeelnemers die, als het gaat om de verkeersveiligheid, een van de grootste risicogroepen vormen. Het is van belang dat ondernemers daar oog voor hebben en het nodige ondernemen om de veiligheid van hun bezorgers te waarborgen", zegt een woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland.

Undercover: 15-jarige maaltijdbezorgers ongeoorloofd laat over straat

15-jarige maaltijdbezorgers werken vaak tot veel te laat door. Bovendien is het maar de vraag of ze dit werk überhaupt mogen doen. RTL Nieuws ging undercover en constateerde veel overtredingen.

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`