Code ontbreekt

'Van wie is deze urn?' Politie doet oproep op Facebook

06 juni 2019 21:03 Aangepast: 07 juni 2019 09:46
Deze urn is een paar dagen geleden gevonden. Beeld © Politie Eindhoven

De politie in Eindhoven is op zoek naar de nabestaanden van een overleden vrouw. De urn met haar foto erop werd een paar dagen geleden gevonden.

Dat schrijft de politie in een bericht op Facebook. 

Uitgestrooid

In de urn zit geen plaatje of steentje meer met de code die naar de nabestaanden kan leiden. "De urn is door de marechaussee gevonden, op de brug Luchthavenweg/Lansard", zegt een woordvoerster van de politie. "Vermoedelijk heeft iemand de urn uit het water gevist en daar achtergelaten."

De urn heeft geen deksel meer. "Er zit nog wel wat as in, maar dat is aan elkaar gekleefd."

Achterhalen

De politie heeft de urn inmiddels naar crematorium Rijtackers gebracht aan de Anthony Fokkerweg. Dat gaat zelf ook proberen om de eigenaar of eigenaresse te achterhalen.

"De asbus is door de politie bij ons afgegeven", zegt een woordvoerster van Dela, de eigenaar van het uitvaartcomplex. "Wij bewaren de urn in de algemene nis en hebben de foto die erop staat verspreid onder onze medewerkers. Zij zijn betrokken bij het uitvaartproces en de uitgifte van de asbussen na de crematie."

Dela hoopt op deze manier de nabestaanden te achterhalen. "We hopen natuurlijk heel erg dat de nabestaanden worden gevonden en dat ze de bus komen halen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jongen (14) vindt urn met as op strand Noordwijk

Gestolen

Degene die de urn kwijt is, kan zich melden bij Rijtackers. Mochten de nabestaanden niet kunnen worden achterhaald, dan wordt de as volgens een vaste procedure uitgestrooid op een strooiveld. "Dat zal niet morgen gebeuren", benadrukt de woordvoerster.

In de reacties onder het Facebookbericht wijzen mensen erop dat er onlangs een aantal urnen zijn gestolen vanuit de urnentuin van hetzelfde crematorium. Het is onduidelijk of dit een van die urnen is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore