Verdachte Gerson F.

Zeven jaar cel en tbs geëist voor gruwelijke verkrachting studente Rotterdam

06 juni 2019 16:52 Aangepast: 06 juni 2019 18:24
Verdachte Gerson F. Beeld © Felix Guérain

Het Openbaar Ministerie heeft tegen de 19-jarige Gerson F. zeven jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist vanwege de zeer brute verkrachting in juli vorig jaar van een studente in Rotterdam. Ook wordt hem poging tot doodslag en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel ten laste gelegd.

Op de vroege morgen van 21 juli vorig jaar fietste de toen 20-jarige studente naar huis in de Rotterdamse wijk De Esch. Daar werd ze overmeesterd en op zeer gewelddadige wijze verkracht. De dader takelde haar ernstig toe.

Bekentenis

De politie begon een klopjacht en kon de verdachte na enkele dagen oppakken. Gerson F. legde later een bekentenis af.

Hij is vandaag zelf in de rechtszaal bij de rechtbank in Rotterdam aanwezig. Het slachtoffer niet. Zij liet wel een verklaring voorlezen over de impact op haar leven. Ze overleefde de verkrachting en de zware mishandeling maar net.

Verklaring slachtoffer

In de slachtofferverklaring zei ze tot op de dag van vandaag last te hebben van wat er in juli was gebeurd. "Een aantal maanden durfde ik niet naar buiten, vooral 's avonds. Het vrat aan me en maakte me verdrietig. Om te genezen heb ik al mijn tijd in het herstelproces gestopt."

De studente, die uit Indonesië komt, is erg kwaad omdat ze door wat er is gebeurd het etiket 'slachtoffer' heeft gekregen. Er had volgens haar al veel eerder ingegrepen kunnen worden bij de verdachte. Van hem was al lang duidelijk dat hij ernstige problemen had.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gruwelijk verkrachte studente tegen Gerson F.: 'Je hebt me zoveel pijn gedaan'

De 19-jarige Gerson F. zei vandaag in de rechtbank dat hij zich 'ontlaadde' van stress door andere mensen pijn te doen. Hij zou het niet bewust hebben gedaan. "Ik ben gewoon gaan fietsen en toen ging bij mij het licht uit. Ik werd boos en wilde iemand heel veel pijn doen. Ik heb haar pijn gedaan, ik weet niet precies alles."

Poging tot doodslag

Vanwege het geweld en de levensgevaarlijke verwondingen die het slachtoffer opliep, beschuldigt het Openbaar Ministerie Gerson F. naast van verkrachting, ook van poging tot doodslag en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Hij heeft eerder al een bekennende verklaring afgelegd en bovendien is er een DNA-match. Het OM verwijt hem ook dat hij diezelfde nacht nog een andere vrouw heeft betast. Eerder zou hij mensen op straat hebben beroofd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachte zeer brute verkrachting Rotterdam: 'Ik wilde iemand heel veel pijn doen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore