Nog niet voorbij

Opnieuw zware onweersbuien verwacht: morgen code geel in het hele land

06 juni 2019 14:22 Aangepast: 06 juni 2019 21:25
Onweerswolken pakken zich samen. Beeld © ANP

Het onstuimige weer van de afgelopen dagen is nog niet helemaal voorbij. Het is vandaag en morgenvroeg weliswaar nog kalm, maar morgenmiddag gaat het opnieuw flink onweren, regenen en valt er zelfs hagel. Het KNMI heeft inmiddels code geel voor het hele land afgegeven.

Morgen begint de dag zonnig en zelfs warm. De temperaturen lopen op tot van 24 graden tot 27 graden in het oosten van het land. In de loop van de middag slaat het weer om.

Regen en windstoten

Vanuit het zuidwesten trekken flinke regen- en onweersbuien over het land. De meeste buien worden verwacht in het noordoosten. Daar kan in korte tijd flink wat regen vallen.

Ook worden er fikse windstoten verwacht. Na de onweersbuien keert de rust waarschijnlijk halverwege de avond weer terug, verwachten de meteorologen van Buienradar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Schade na de storm: omgewaaide bomen, meerdere gewonden en overlast voor verkeer

Flink waaien

Zaterdag gaat het flink waaien. De wind trekt aan tot windkracht 8 boven land. Het wordt niet al te warm met temperaturen rond een graad of 18. Zondag wordt de mooiste dag van pinksterweekend. Het wordt 21 graden, zonnig en overwegend droog.

Maandag wordt het ook zo'n graad of 21 maar wordt er meer regen verwacht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore